Van de Moezel naar de Saar

En dan…..verlaten we Frankrijk. Aan de rechteroever Duitsland en aan de linkeroever Luxemburg. Met de Moezel als natuurlijke grens. We varen langs Schengen. Ik herinner me iets van het ‘Schengen verdrag’. Na Schengen zit camping-haven Schwebsange Luxemburg. Hier kun je volgens insiders goed diesel tanken. Dat doen we, zo’n 905 liter. Als we de Saar opvaren wordt het gastenvlaggetje verwisseld. We zitten in Duitsland. Onze 1e stop is Saarburg. Deze naam duikt voor het eerst op in 964 toen er een burcht gebouwd werd. Vanaf de overblijfselen heb je een mooi uitzicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds de 13e eeuw loopt tussen de smalle steegjes door het riviertje met de naam ‘Leuk’, met midden in dit schilderachtige stadje Saarburg een waterval. ’t Is hier gewoon leuk. Op onze trouwdag genieten we van een 3 gangenlunch in Hotel Villa Keller, ook weer leuk.

 

 

 

 

En dan gaan we weer een straatje verder. Nu naar Mettlach. Hier in het prachtige barokke gebouw van de oude Abdij is het hoofdkantoor van Villeroy &Boch gevestigd. Het bedrijf bestaat dit jaar precies 250 jaar. We zien mooi gedekte tafels met aardewerk en porselein. Maar ook glaswerk, sanitair en tegels. Hier overal te koop tegen gereduceerde prijzen.

 

 

 

 

In Mettlach fietsen we een stuk langs de Saar om vanaf het water zeker een uur het kronkelige bospad naar boven te lopen. Via een boomtoppenpad gaan we nog hoger om op de hoge uitzichttoren Cloef te komen. We hebben een prachtig panoramisch uitzicht op de Saarschleife.