Toeristisch Cochem en rivier de Lahn

In Zell gaan we gezellig met z’n vieren uit eten. Uitstekend binnen te houden. Een super malse schnitzel. Deze dag komt het trouwens met bakken uit de hemel en het waait ook flink. We zakken de Moezel nog verder af nu naar Cochem. Een gezellig karakteristiek Moezelstadje met alle kenmerken die daar zoal bij horen. Wijn, steile wijnhellingen, beboste heuvels, middeleeuwse burcht, vakwerkhuizen en behoorlijk wat toeristen.

 

 

 

 

We bezoeken het beroemde Reichsburg. Een burcht hoog boven de stad. Super mooi ook in de optrekkende mist. Met van die laag hangende waterdampen vlak boven het water, genieten hoor. In Cochem nemen we na 7 heerlijke dagen afscheid van Lia en Remco. De Namasté van Co en Reiny ligt hier trouwens ook dus we kletsen even gezellig bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan verruilen we de Moezel voor de Rijn om een klein uitstapje te maken naar de Lahn. Een zijrivier van de Rijn tegenover de Moezel even onder Koblenz. Onderweg veel burchten hoog op een berg. De één nog mooier als de ander. Het leek wel mode. En we zien een groen achtig spulletje op het water drijven: blauwalg.

 

 

 

 

In Bad Ems liggen we aan een piepklein steigertje in een piepklein ‘haventje’. Er kunnen niet meer dan 8 bootjes liggen. Bad Ems bekend om haar thermische water. Een kuuroord waar al in de 19e eeuw Europese vorsten en Russische tsaren een heilzaam badje kwamen nemen. Een aantal gebouwen zien er dan ook vorstelijk uit. Met de fietsjes gaan we een stukje verder de Lahn op naar Nassau. Langs een stevig oplopende weg kom je boven bij burcht Nassau uit 1120. Alleen de toren is er nog van over en een klein gebouwtje ernaast.