Rondreis door Marokko (Cassablanca, Rabat, Meknès, Moulay Idriss)

Als je geen Arabisch spreekt, niet van gevaarlijk rijden houdt en in korte tijd veel wilt zien van Marokko is een busreis een goede oplossing. En eh het is echt aanpoten zo’n vakantie, het duizelt ons nu al van al die indrukken die we hebben op gedaan. En wat voor indrukken. De bevolking is hulpvaardig, attent, allervriendelijkst en niet opdringerig. Soms lijkt het net of je gewoon in de moderne westerse wereld bent maar even later loop je ergens waar je 50 jaar terug gaat in de tijd. Samen met Rob en Brigitte sluiten we woensdagochtend aan bij een Nederlands gezelschap. We boffen met Marjan als reisleidster die hier al heel vaak is geweest, veel weet van het land en op een heel enthousiaste manier vertelt over de plekken waar we komen. In Casablanca zien we de op 2 na grootste moskee van de wereld de Hassan II-moskee met zijn 200 m hoge minaret. Het dak in de gebedsruimte kan in een aantal minuten open.

DSC_0529.JPGDSC_0447.JPGDSC_0440.JPGDSC_0395.JPGDSC_0382.JPGDSC_0343.JPG

In Rabat bekijken we het paleis van de koning, het witte uit marmer opgetrokken Mausoleum van Mohammed V met wachters te paard en de Oudaïakasba burcht met uitzicht op de Atlantische oceaan en de Bouregreg rivier. We overnachten in Meknès (koningsstad) waar we de volgende dag een bezoek brengen aan de vroegere graan opslag in Ville Impérale, het mausoleum van Moulay.

DSC_0577.JPGDSC_0573.JPGDSC_0564.JPGDSC_0548.JPGDSC_0500.JPGDSC_0496.JPGDSC_0476.JPGDSC_0470.JPGDSC_0468.JPG

Dan per bus verder door de dicht bevolkte zaterdagmarkt van Moulay Idress (heilige stad van Marokko en een belangrijk bedevaartsoord). Pff we raken net geen kraampjes en mensen die hier denken rustig rond te kunnen lopen. Hier kijken we echt onze ogen uit. We zien ezels rijden. Net als in de andere steden zijn veel vrouwen en mannen gekleed in de traditionele djellaba. Een soort van lange jurk met lange mouwen en capuchon. We ruiken heerlijke geuren, zien heel veel zoete lekkernijen, brrr koeien koppen en nog veel meer niet gekoeld vlees. En Volubilis is net een openlucht museum van de oudheid met Romeinse opgravingen met goed bewaard gebleven mozaïeken en triomfbogen. Ja die Romeinen zaten ook overal.

DSC_0714.JPGDSC_0691.JPGDSC_0676.JPGDSC_0639.JPGDSC_0632.JPGDSC_0630.JPGDSC_0625.JPGDSC_0617.JPGDSC_0599.JPG

 

 

Reacties

 1. Anneloes schreef:

  Super mooi. Veel plezier nog deze week

 2. Sophie en Frank schreef:

  Leuk dat jullie er zo van genieten!!! Er is idd veel moois te zien, wij vandaag nog es met pascaline nr Rabat en vertrekken morgen tegen de middag nr Mahammedia. Jullie bootjes liggen hier nog rustig en veilig. Tot binnenkort!!! Grtjs!!!

 3. Henk en Barbara schreef:

  Leuk hè die onverwachte ontmoetingen en avonturen die daar op volgen?
  Dit is al een geweldig extraatje en er volgen er nog veel meer voor jullie weer terug in Nederland zijn, als jullie ooit nog terug willen…..
  Veel plezier en geniet met volle teugen, dan genieten wij mee!
  Groetjes,
  Henk en Barbara

 4. Willem schreef:

  Ann! Groetjes van Willem en Ingeborg

  PS (de boot is verkocht; binnen een week!

 5. Willem schreef:

  Dat ging natuurlijk niet goed; ik had nog geschreven: “Genieten maar jongens! Prachtige foto’s, Ann!”

 6. Marga T. schreef:

  Lieve familie, volgens mij gaat er weer een nieuw stukje wereld voor jullie open.

  Peter en ik zijn dit weekend niet zo ver weg geweest, haha!
  We hebben overnacht in Bed&Breakfast “de Weijde Blick” in Schipluiden, bij de fam. Schilperoort, welbekend bij jullie!

  Geniet van de busreis!
  Veel liefs van Peter en Marga

 7. Marjan schreef:

  Mooi nieuw avontuur in een Arabisch land. Mooie foto’s!

 8. Scitterende ervaring en zo onverwacht. Haal er het meeste uit en geniet verder. Heel mooie fotos ook nog als extra bij jullie verhaal.

 9. CeesKoevoets schreef:

  Hi Anneke en Cees
  Jullie weten het weer goed aan te pakken. Je hoort wat en oeps, zo zitten jullie in een meer dan fantastische reis.
  Geweldig!!!! Heel veel plezier daar en Cees kijk goed uit want. Voor dat je het weet krijg je een paar kamelen in ruil voor Anneke. Niet op in gaan .
  We zullen jullie reis volgen.
  Groetjes van Cees en Marijke

 10. http://www./ schreef:

  What an awesome site. Keep up the good work. I sent it to 14 people so far. Want to share links? PLease post your link in to my comments and I will allow yours as long as you allow mine.

 11. magnificent post, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t realize this. You should continue your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin