Ilha da Culatra

Daar liggen we dan, al weer 2 weken op deze bijzondere ankerplek genietend van de omgeving en het zonnetje. Zelf hadden we het graag anders gezien maar de verzekering voor een groter vaar gebied blijkt geen fluitje van een cent. Alleen de keuring nog dachten we, de rest is al geregeld, mooi niet dus. Gelukkig is Rianne druk voor ons bezig in Nederland en is het inspectie rapport van de boot na 3 weken eindelijk opgestuurd. Dit keer voorzien van handtekening wel zo handig. We komen er trouwens pas na een week achter dat het hier in Portugal een uur vroeger is dan in Nederland. In Olhao regelen we weer wat internet en we lopen over 2 overdekte markten, altijd een gezellige drukte. De zwarte douchezak wordt in ‘ere’ hersteld. Water door de zon opgewarmd zorgt voor heerlijke douche momentjes.

DSC_0240.JPGDSC_0236.JPGDSC_0233.JPGDSC_0231.JPGDSC_0229.JPGDSC_0228.JPG

En we gaan regelmatig even naar Culatra. Het eiland is 6 km lang en 0,1 tot 0.9 km breed. Geen wegen of voertuigen, alleen een paar oude tractoren rijden er rond. Via een lange houten vlonder loop je van het kleine plaatsje naar het strand aan de zeezijde. Er staan aardig hoge golven en we zien body-board surfers op de golven, leuk om naar te kijken. Als we terug lopen zien we dat er zeewater stroomt door sommige delen van het duinen gebied. Het is vandaag 2 dagen na volle maan, springtij. De periode waarin het verschil tussen hoog en laag water het grootst is. Dit is als de zon, maan en de aarde in een rechte lijn staan dus tijdens nieuwe en volle maan, nu dus.  Verder is het afwachten wanneer we verder kunnen. Wordt vervolgd.

DSC_0282.JPGDSC_0281.JPGDSC_0270.JPGDSC_0269.JPGDSC_0246.JPGDSC_0244.JPG

 

 

 

 

Reacties

 1. Ingrid de Kort schreef:

  Hoi Anneke en Cees,
  Jammer dat jullie zo lang moeten wachten. Wachten is nooit leuk! Hopelijk komt snel het verlossende bericht en kunnen jullie op stap. Waar gaan jullie eerst naar toe? Richting de Canarische Eilanden?
  Sterkte met wachten: voordeel je bent straks lekker uitgerust 🙂
  Groeten van Ingrid

 2. Willem schreef:

  Hallo Cees en Ann, ik dacht laat ik ook maar weer eens wat van ons horen! We krijgen weer kriebels als we jullie foto’s zien. Hier zitten we in de regen, dat hebben we toch mooi onderschat. Gelukkig hebben (maken) we ons druk met verkoopklaar maken. Wat een gedonder zeg, met die verzekering! Ik hoop dat het gauw in orde komt en dat je verder kan. Geniet ze en groetjes van ons, Willem en Ingeborg.

 3. CeesKoevoets schreef:

  Hi, Hi.
  Balen zeg van die verzekering. Succes en geniet van het ankeren en het lekkere weer.
  Groetjes van Cees en Marijke

 4. Hallo Anneke en Cees,
  Wat een gedoe he? Gelukkig liggen jullie in een heerlijk gebied en veilig geankerd, maar…… wachten is nooit leuk! We wensen jullie sterkte en duimen dat de “spijker” snel omhoog kan en jullie avontuur vervolgd wordt. Vanaf maandag gaan wij eilandhoppen in de canaries. Groetjes Riens en Ineke ab SY Zeezwaluw te Las Palmas

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin