Wisselende omstandigheden

Als je nog nooit van de “warme” ontvangst van An en Cees hebt genoten, dan mis je een hoop. En warm was het zeker.  Na de “droger” weer wat leuks aangetrokken en met het beautje naar de kant. Het dorp was niet echt uitnodigend, maar er waren wel een paar hele leuke restaurants. Bij de laatste in de rij zijn we naar binnen gedoken en kwamen we in een zeer modern en licht restaurant. Mooie ambiance, een terras met uitzicht op de boot (altijd een geruststelling voor Cees) en– achteraf – heel lekker eten.  Wijntje er bij en ’s-avonds was het goed slapen. De volgende dag op naar Siracuse. Fantastisch zeilweer weer met mooi zonnig weer weer.

_DSC1159.JPG_DSC1177.JPG100_6840.jpg

Cees probeerde onderweg een vis te vangen. De drie jaar dat we een paar weken mee hebben gemogen, heeft hij nog nooit wat gevangen en zijn tuig beoordelend zal dat ook wel nooit gebeuren. Onderweg ontstaat er een hilarische discussie over het verschil tussen buizen en pijpen. Uiteindelijk weten we nog steeds niet het verschil. Waar we wel achter kwamen is dat je in het meervoud van kombuis het woord niet zomaar kan vervangen.Nadat we in de loop van de middag de baai van Siracuse waren binnen gelopen, stak de wind op en lagen we aardig te wobbelen. Toch aan wal gegaan om in ieder geval wat boodschappen te doen voor het avond eten. Was een hele toer om dat klaar te maken, maar het werd toch een smakelijke maaltijd. Woensdag een rondje oude stad en de markt. Fantastisch mooie vis en groenten lagen er. Tijdens de lunch werden al deze mooie grondstoffen tot een waar eetfestijn gecomponeerd.Wat een lunch, heerlijk.Met het rondje markt werd het idee geboren om ’s-avonds  mosselen te gaan eten. Zulke verse hebben we nog nooit gehad, echt lekker.

_DSC1272.JPG_DSC1301.JPG_DSC1307.JPG_DSC1320.JPG_DSC1321.JPGDSC_0384.JPG

In een van mijn commentaren op het weblog heb ik ooit geroepen dat het bij Cees en An altijd over eten gaat. Ook nu begrijp ik weer waarom dit is. Donderdag staan we op met het idee om nog even wat te gaan zien in Siracuse, maar heftige regenbuien laten ons op de boot. Afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Nu maar hopen dat als we vanmiddag weg moeten we droog over kunnen komen. Zal een toer worden.  Het was dit keer kort maar, net als eerdere keren, weer helemaal geweldig.

_DSC1265.JPG_DSC1271.JPG_DSC1343.JPG

 Gastenpost van Guido

 

Reacties

 1. Lydia en Martien schreef:

  …hmmmm, denk toch echt dat ze een kringloopwinkel in Seracuse hebben waar dat restaurant z’n tafels en stoelen vandaan heeft… Ziet er wel schattig uit in zo’n smal straatje.

  Ciao en nog veel plezier !
  Lydia & Martien

 2. piet langeslag schreef:

  Wat buizen en leidingen betreft:

  Het is toch zo gemakkelijk:

  Je hebt broekspijpen en gresbuizen.

  Ja, jullie maken wat los.Groeten
  Piet

 3. CeesKoevoets schreef:

  Maar geef zeker nog niet de pijp aan Maarten!!!!!!!!
  Groetjes C&M

 4. anneke schreef:

  Die pijpen en buizen maken inderdaad wat los zeg.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin