Een heerlijke week aan boord de Beau

Ondertussen hebben we een heerlijke week op de beau achter de rug. We hebben veel gezien en gedaan en uiteraard genoten van het goeie gezelschap en het heerlijke weer. Zo gaan we dinsdagavond gezellig uit eten met Willem, Ingeborg en hun dochter Linda ter ere van Ingeborg’s verjaardag. In Siracuse is naast alle leuke straatjes en balkonnetjes ook een archeologisch park. Samen met Niels  gaan we er met z’n tweeën heen, Cees en Ann hebben het al eens gezien en willen het ook nog graag aan Guido en Hanny laten zien. Daar aangekomen zien we als eerst de ruines van een oude arena. Er is ook een heel mooi oud amfitheather met vanaf boven een prachtig uitzicht! Als we goed kijken zien we zelfs de Beau liggen. Het hoogtepunt van het park is het Oor van Dionysius. Een grot waarbij de akoestiek zo goed is dat je alles hoort.

DSC_0181.JPGDSC_0197.JPGGOPR2499.JPG

Woensdag wordt mijn eerste zeildag van de week. Het wordt een memorable dagje.. we gaan wel 9.6 knopen op het hoogtepunt en we halen een gemiddelde dat Cees en Ann nog niet eerder gelukt is. Jammer dat ik enorm zeeziek ben. Ik lig de hele dag te slapen of over te geven. Bij aankomst bij Giardini Naxos brengt Cees ons maar even naar de kant om bij te komen.

Het water in deze baai is een stuk helderder dan bij Siracuse en er is een kunstmatig rif geplaatst, perfect om te gaan snorkelen dus!  Donderdagmorgen gaan Niels en ik samen al wat visjes bekijken. We zien allerlei verschillende vissen en zee-egels. ’s Middags gaan we met z’n vieren nog een keer. Nu zien we ook nog krabbetjes en zeeslakken. Met de GoPro maken we hele leuke onderwater filmpjes en foto’s. Rond het avond eten gaan we naar de kant om boodschapjes te doen. Daar eten we lekker een ijsje, het toetje als voorafje deze keer.

GOPR2645.jpgGOPR2626.JPGGOPR2642.JPG

Vanwege voorspellingen van harde wind met hoge golven vertrekken we vrijdag al richting Catania. In het begin is het nog even wachten op de wind maar later gaan we toch aardig en varen we na een paar uur de haven in. Gelukkig ben ik helemaal niet zeeziek deze keer! Nu liggen we lekker in de haven van Catania, morgen vertrekken we al weer naar huis.

DSC_0166.JPGDSC_0256.JPGGOPR2500.jpg

gastenpost door Eline, foto’s door Niels