Drie keer is scheepsrecht (Etna) en Taormina

Nog een geluk dat Eline hier is, want ze was haar paspoort vergeten. Gelukkig is moeder Marianne de reddende engel. Zondag 14 oktober 2014 wordt een natuur/cultuurdagje. Eerst staat de Etna op het programma, met Niels als chauffeur in onze super gestroomlijnde waggie: een Fiat Panda. Vulkaan de Etna domineert de hele noordoostkust van Sicilië. De Etna bestaat uit talrijke geplooide en gestolde lavalagen op een rotsachtige bodem. In 1983 werd voor het eerst een nieuwe techniek toegepast om te trachten de lavastroom met springstoffen om te leiden om zodoende de veiligheid van enkele dorpjes op de vulkaanhelling te waarborgen. Een kabelbaan brengt ons omhoog. Met z’n vieren genieten we van de unieke en indrukwekkende grijsgetinte omgeving. We boffen dat het helder is met op sommige plekken wat laaghangende witte wolken. Als we vertrekken is de zon verdwenen en een deel van de Etna gehuld in grijze wolken. En dan gaan we opzoek naar een tankstation want de dieselmeter staat al lange tijd in de reserve. Pfff het scheelde niet veel anders hadden we moeten duwen.

DSC_1063.JPGGOPR2341.JPGDSC_1090.JPGDSC_0032.JPGGOPR2376.JPGDSC_0039.JPG

Op naar Taormina. Eén van de parels van Sicilië door de schitterende ligging op een plateau in de bergen aan de Ionische zee, met op de achtergrond de Etna. We zijn uitgehongerd dus eerst eten we in een sfeervol restaurantje spaghetti, op verschillende manieren klaargemaakt. Wat een mensen zijn hier op de been. We slenteren door de straatjes. De zon is inmiddels weer gaan schijnen waardoor het aardig warm wordt. Als laatste bekijken we het beroemdste bouwerk van de stad n.l. het Griekse Theater. Een zeer geslaagde dag.

DSC_0058.JPGDSC_0059.JPGDSC_0075.JPGDSC_0088.JPGDSC_0092.JPGDSC_0121.JPG

Vanaf de Beau hebben we een schitterend uitzicht over het oude Siracusa. De stad-vooral het eilandje Ortigia- wordt gekenmerkt door mooie zandsteenkleurige middeleeuwse barokke gebouwen. We zien de Duomo, de bron van Arethusa, de ruïnes van Apollo, het fort, het piazza Archimede en nog veel meer grote en kleine straatjes en pleinen voorzien met een verscheidenheid aan balkonnetjes.

DSC_1021.JPGDSC_1030.JPGDSC_1049.JPGDSC_0129.JPGDSC_0136.JPGDSC_0141.JPG