Skiathos-stad, Volos en de Metéora kloosters

Het regent zaterdagmorgen 21 augustus 2013, maar ’s middags als het droog wordt tuffen we gelijk naar Skiathos-stad om het met een bezoek te vereren. Een wirwar van straatjes het lijkt wel een doolhof met aan de kade een gezellige drukte van ferries die af en aan varen.

DSC_1037.JPGDSC_1148.JPGDSC_1154.JPG

Via Ptelou varen we naar Volos. Hier willen we de boot veilig achterlaten in een jachthaven en een auto huren om zo naar de Metéora kloosters te rijden. Maar….. er blijkt daar helemaal geen jachthaven te zijn, wel veel hangjongeren, drugs en dat soort ongein. Jee wat nu, Ann ziet haar wens al in rook opgaan. Een mailtje aan Piet en Wiets, medezeilers, geeft uitkomst. Je kan aan een soort van houten steiger liggen en die hangjongeren dat valt reuze mee. Maar bij aankomst in de havenkom van Volos tuurt Cees met zijn nieuwe verrekijker rond en al wat hij ziet, geen houten steiger. Dan maar aan een betonnen pier.

DSC_1167.JPGDSC_1169.JPGDSC_1172.JPG

Dinsdag 3 september 2013 rijden we in anderhalf uur (150 km) via Larisa, Trinkala en Kalabaka naar Metéora. In het Noordoosten van de Thessolische vlakte rijzen vanuit een dal plotseling reusachtige rotsen omhoog met daarbovenop een hele kloosterstad Metéora wat betekend ”zwevende”. Alsof de kloosters tussen hemel en aarde zweven. Woh wat indrukwekkend. Hoe hebben ze dit ooit kunnen bouwen. We bekijken een aantal kloosters, wij zijn niet de enige, en stoppen tussendoor om te genieten van het magnifieke uitzicht. Een top dag. In een grijs verleden zijn hier opnamen gemaakt voor een James Bond film.  ’s Avonds gaan we nog even Volos in. Wat een drukte en gezelligheid. Een heel verschil met gisteren toen we aankwamen en alles dicht was. En dan….. gaat het weer heel hard waaien en liggen we aan lagerwal te bonken tegen de betonnen pier. Zodra de wind een beetje is afgenomen varen we richting Glifa.

DSC_1190.JPGDSC_1218.JPGDSC_1257.JPG_DSC6588.jpgDSC_1297.JPGDSC_1319.JPG

Reacties

 1. Guido en Hanny schreef:

  Lieve Cees en An
  Gave fot’o’s. Zag ze ook al op facebook voorbij komen.
  Vraagje; waarom staan daar zoveel kloosters bij elkaar ? En allemaal van dezelfde Orde ?

  Hopelijk snel weer uitvaren.
  Embrass
  Hanny

 2. Anneke en Cees schreef:

  Hier waren ze goed verdedigbaar.

 3. Piet en Babs schreef:

  Wat een hoogte . Je zal geen hoogtevrees moeten hebben wil je daar lekker wonen. We zien Cees tegen een hek leunen. Oppassen !!
  Gaat alles met een lift of kan je er ook heen lopen. Zal een behoorlijk vermoeiende tocht zijn.
  GroetePiet en Babs

  • Anneke schreef:

   Nu is dat gewoon per auto te doen maar vroeger met een touw, een katrol en een net. Zo werd alles omhoog gehesen. Ook personen, dat zeggen ze tenminste.

 4. Cees en Marijke schreef:

  Hoi,
  Nou, nou, dat ziet er geweldig uit. Bijzonder dat ze dat allemaal voor elkaar hebben gekregen. Veel plezier en harte likje groeten.

 5. Leon schreef:

  Gave foto’s. Mooie post pa en ma.
  Tot over een maand!

 6. Anneloes en Dennis schreef:

  Ziet er super mooi uit!

 7. Marga schreef:

  Lieve familie,

  Wij hebben de kloosters in een ver verleden bezocht, maar dat ze zo mooi waren, was bij mij wat weggezakt. In één woord gezegd: schitterend.

  Vandaag hebben we een weeromslag naar 17 graden, bewolkt en af en toe regen. Jullie mogen gewoon blijven genieten van het mooie weer!

  Liefs van Peter en Marga

 8. Lydia & Martien schreef:

  Hoi Anneke en Cees,

  Ook ik ben ruim 30 jaar geleden bij de Meteora kloosters geweest, was inderdaad zeer indrukwekkend. In die tijd een rondreis op het vaste land van Griekenland gedaan voor 2 weken en daarna een weekje bijkomen op Kreta. ‘t was echt fantastisch!
  Afgelopen dinsdag met de badmintonners het jaarlijkse etentje gehad bij de Mexicaan en het was een zwoele nazomeravond, dus de hele avond heerlijk buiten gezeten. ‘t was weer gezellig !

  Groetjes,
  Lydia & Martien

  Geniet ervan.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin