Skiathos-stad, Volos en de Metéora kloosters

Het regent zaterdagmorgen 21 augustus 2013, maar ’s middags als het droog wordt tuffen we gelijk naar Skiathos-stad om het met een bezoek te vereren. Een wirwar van straatjes het lijkt wel een doolhof met aan de kade een gezellige drukte van ferries die af en aan varen.

DSC_1037.JPGDSC_1148.JPGDSC_1154.JPG

Via Ptelou varen we naar Volos. Hier willen we de boot veilig achterlaten in een jachthaven en een auto huren om zo naar de Metéora kloosters te rijden. Maar….. er blijkt daar helemaal geen jachthaven te zijn, wel veel hangjongeren, drugs en dat soort ongein. Jee wat nu, Ann ziet haar wens al in rook opgaan. Een mailtje aan Piet en Wiets, medezeilers, geeft uitkomst. Je kan aan een soort van houten steiger liggen en die hangjongeren dat valt reuze mee. Maar bij aankomst in de havenkom van Volos tuurt Cees met zijn nieuwe verrekijker rond en al wat hij ziet, geen houten steiger. Dan maar aan een betonnen pier.

DSC_1167.JPGDSC_1169.JPGDSC_1172.JPG

Dinsdag 3 september 2013 rijden we in anderhalf uur (150 km) via Larisa, Trinkala en Kalabaka naar Metéora. In het Noordoosten van de Thessolische vlakte rijzen vanuit een dal plotseling reusachtige rotsen omhoog met daarbovenop een hele kloosterstad Metéora wat betekend ”zwevende”. Alsof de kloosters tussen hemel en aarde zweven. Woh wat indrukwekkend. Hoe hebben ze dit ooit kunnen bouwen. We bekijken een aantal kloosters, wij zijn niet de enige, en stoppen tussendoor om te genieten van het magnifieke uitzicht. Een top dag. In een grijs verleden zijn hier opnamen gemaakt voor een James Bond film.  ’s Avonds gaan we nog even Volos in. Wat een drukte en gezelligheid. Een heel verschil met gisteren toen we aankwamen en alles dicht was. En dan….. gaat het weer heel hard waaien en liggen we aan lagerwal te bonken tegen de betonnen pier. Zodra de wind een beetje is afgenomen varen we richting Glifa.

DSC_1190.JPGDSC_1218.JPGDSC_1257.JPG_DSC6588.jpgDSC_1297.JPGDSC_1319.JPG