De zuidelijkt golf van Evvia en het eiland Andros

Woensdag 11 september 2013 zeilen we naar de baai van Almiropotamos (spreek dat maar eens uit) en bij Panayia voor anker. Best dicht bij het strand en aan lager wal. Als de Wing IV de volgende dag het anker op wil halen zit tie muurvast en het is geeneens vrijdag de 13e.  Wat een pechvogels. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld want binnen 5 minuten heeft Willem zijn duikuitrusting aan. Geen gezeur hupsakee zo in 13 meter water. Iemand heeft precies op die plek een anker achter gelaten en daar zitten ze nu aan vast. Binnen een uur is de klus geklaard. Op naar Nea Marmaria nog steeds op het eiland Evvia. De volgende dag maakt Willem ons erop attent dat het vrijdag de 13is en dat we zeker willen blijven liggen ha ha. Dat waren we al van plan dus dat komt goed uit. En raar maar waar een andere Nederlandse boot die hier voor anker ligt heeft ook last van een …… vastzittend anker, het lijkt wel besmettelijk. Willem en Cees staan ze met raad en daad bij.

100_9892.jpg100_9898.jpgIMG_0504.JPG100_9907.jpg100_9911.jpg100_9917.jpg

En dan is het zo’n 30 mijl naar het eiland Andros op de Noordelijke Cycladen. Het wordt een onrustige zeiltocht met 9 knopen op de teller en dan ineens 20 knopen, dus opletten geblazen. Dan geen wind om even later schuimkopjes aan te zien komen met daarbij van opzij komende golven. Bij het plaatsje Gávrion gaan we ten anker. Met fluitsignalen van de kant geeft de Port Police een paar uur later te kennen dat we in de weg liggen voor de ferry ’s. We worden  gesommeerd, om iets meer de baai in, opnieuw te ankeren.

100_9914.jpgDSC_1555.JPGDSC_1556.JPG

Reacties

 1. Piet en Babs schreef:

  Nog even dan kan Cees ook nog op een Harley stappen. Daar zijn veel rijders die met de nodige tatoo ‘s rond rijden. Ga zo door Cees en sluit je aan.

  Groeten

  Piet

 2. Anneloes en Dennis schreef:

  Ik zie geen geloof, hoop en liefde als tattoo

 3. Viola schreef:

  Ha Ann en Cees

  Hebben jullie nog een tochtje gemaakt op Evvia?
  Moet een heel mooi eiland zijn….

  En ik snap de port police wel…
  Kan mij niet voorstellen dat Cees deze plek heeft uitgekozen.

  Voor de rest ziet het er heerlijk uit!!!

  Groetjes Viola xxx

 4. Frank schreef:

  Ha Ann en Cees,

  Prachtige opname van jullie op de Beau in vol ornaat, met de zon en wind in de
  zeilen en de bergen op de achtergrond!!!

  Is beter dan die natte herfst hier…;-)

  groetjes, Irma

 5. Marjan schreef:

  En zo let je even niet op en staan er zomaar 3 nieuwe posts op jullie site. Wat een fijne vakantiebelevingen weer. Na een mooie (wat mij betreft iets te korte) zomer zijn we allemaal weer druk met studie, werk en alles wat ons zo op een dag bezig houdt. De weken vliegen voorbij, het regent veel – het is echt herfstig weer.

  Groetjes,
  Marjan

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin