Zee, zeilen, cultuur, mythos en ouzo.

Gastpost van Edwin en Viola.

Zondagmorgen, eigenlijk nacht, stappen we na 1,5 uur slapen en een gezellig feestje achter de rug hebbend de auto in op weg naar Schiphol, bestemming Athene, Zea Marina waar de Beau en uiteraard Cees en Ann op ons wachten.  Alles gaat super vlot en na een taxi rit met het neefje van Micheal Schumacher stappen we zo ongeveer voor de Beau uit. We zijn er, beetje heet maar we voelen ons direct thuis op de boot.

Eerste bestemming is Poros, als we de haven van Athene uitvaren worden we aangenaam verrast met een super wind (24 knopen) die ons met een snelheid van 8 knopen 33 mijl verderop naar  Poros brengt.

DSC_1659.JPGDSC_1663.JPGDSC_1666.JPGDSC_1669.JPGDSC_1675.JPGP8280189.JPG

Dinsdag morgen, ontbijtje, koffie en de lunch lopen naadloos door, heerlijk niks doen. Alhoewel, de Cees Rescue  Service met als hulpje Ed komen nog in actie. Ze brengen  een flottielje begeleider aan boord bij  Fransen die wat moeite hebben om het  anker los te krijgen. Resultaat,  leuk  boottochtje en een fles ouzo  en bordeaux rijker. Cees heeft wacht en kan derhalve niet mee, vindt hij helemaal niet erg, met de wandeling langs de baai van Poros. De dag wordt afgesloten met heerlijk  eten bij Platanos, heerlijke oven en stoofgerechten komen op tafel.  Bij “ the bill”  vragen we om wat ijsblokjes zodat we een laatste koude ouzo op de boot kunnen drinken.

Woensdagmorgen vertrek naar Epidaurus. We gaan voor anker en dus eten we aan boord. Cees grilt vlees op de Cobb.  Een BBQ voor op de boot.  Super lekker! Cees herontdekt de Cobb en wordt weer enthousiast over het grillen. De volgende ochtend gaan we met de taxi  naar het Amphi theater. Het is bekend om zijn bijna perfecte akoestiek. Ongelooflijk fluisteren op het “ podium”  en je hoort het 55 rijen hoog. Heel knap! Terug aan boord zetten we koers naar Korfos.

DSC_1683.JPGDSC_1701.JPGDSC_1710.JPGDSC_1738.JPGDSC_1744.JPGDSC_1772.JPG

We meren af tegen de kademuur annex restaurant terras, onze loopplank ligt direct aan onze tafel. Het is een gezellig restaurantje er zijn 6 tafeltjes bezet, er loopt 3 man op het terras en toch gaat er een hoop mis. Het lijkt Fawlty Towers wel. De volgende dag vertrekken we naar  Aigina en gaan we voor anker in de baai. We nemen gelijk een duik want de temperatuur is flink hoog. Met de onderwater camera zetten we Cees op de foto bij zijn anker op vijf meter diepte en genieten van de zee, zon en  wat later van een heerlijke grill maaltijd van de Cobb. Zaterdag wordt er weer koers gezet richting Athene haven en begint het einde van een prachtige week zich af te tekenen. Aan al het goede komt een eind. Maar het genieten van dit zee avontuur zal nog wel even duren. Cees & Ann, bedankt, super!

P8290220.JPGP8290223.JPGP8310241.JPG