Verwaaid liggen op het eiland Kythnos bij Merikha

Ja, we liggen al bijna een week aan de kade bij Merikha. Dat komt dus door de meltemi wind. Deze ontstaat doordat er door hoge en lage drukgebieden drukverschillen onstaan.  Die veroorzaken de sterke winden die vaak een aantal dagen zonder stoppen doorblazen. Deze komt vanuit het noorden. Vaak met harde windvlagen. De boten deinen erg op en neer en de lijnen en stootwillen kraken lekker vooral omdat de wind niet van achteren maar van opzij komt.

DSC_1924.JPG000_0107.jpg100_3556_2.jpg
Het is bij sommigen nog een hele toer om via de loopplank op de boot te komen. Vooral de onze vergt enige durf en een vorm van akrobatische souplesse. Ook is het handig om geen losliggende spullen rond te laten slingeren want die waaien pardoes het water in of belanden op de boot naast je. We liggen vlak naast de afmeer plaats van de ferries. Bij het komen en weggaan van zeilboten bied je de helpende hand en is het altijd weer spannend of ze niet over jou anker liggen. De gemoederen lopen soms hoog op. De Nederlandse delegatie voorziet andere boten van stroom en water omdat de andere stroompalen kapot zijn. Gelukkig bestaan er verdeel stekkers. Erg handig in dit geval.
DSC_1936.JPGDSC_1947.JPGDSC_1957.JPG100_3592.jpg100_3603.jpg100_3619.jpg
Deze week trekt Anneke sinds lange tijd ’s avonds weer een vest en lange broek aan. We wandelen, snorkelen, drinken koffie bij elkaar, hebben steigerborrels en vieren op 10 september 2012 dat Cees en Anneke dertig jaar getrouwd zijn. Dit doen we in de vorm van een lunch. Een proeverij van allerlei vis gerechten  bij  restaurant Ostria tegenover onze boten. Maar ’s morgens eerst koffie met eigen gebakken boterkoek. Woensdag 12 september2012 wordt er minder wind voorspeld en gaan we vertrekken. De Wing IV gaat terug naar Athene waar hun dochter naar toe vliegt. Wij gaan richting Mykanos waar Guido en Hanny opstappen en de Clapotis en de New Breeze nemen weer een andere route richting Marmaris in Turkije. De standplaats voor de boot deze winter.
100_3641.jpgDSCF7509.JPGDSC_1984.JPG