“Schippers”-latijn in Griekenland.

Gastenpost van Guido

Daar doen we het dus voor. Alle verplaatsingen gaan zeilend en zeer voorspoedig. De 60 mijl van Mykonos naar Fournoi was fantastisch. Tot we de 40 mijl passeerden en de wind volkomen wegviel. Helaas verder motoren naar een leuke baai waar we voor anker gaan. Met doodsverachting leggen An en ik de lijnen vast aan de in de rotswand geplaatste meerpalen. Na deze verhitte klus was het lekker zwemmen terwijl Cees aan boord bleef uitbuiken.

DSC_2221.JPG_DSC5843.JPGDSC_2227.JPG
Wat een sportieveling is het toch. Na Fournoi naar het westelijke puntje van Samos gevaren. Ook nu weer lekker op het zeil. Gedurende de diverse overtochten spuit ( om maar in het jargon te blijven ) Cees al zijn kennis over de uitdrukkingen die aan boord worden gebezigd. Als leek begrijp je er echt niets van. Wat te denken van: de slampamper legt het lummelbeslag en de schurftplatting over de snubber. Dit behoeft echt ondertiteling wat wij dus ook krijgen.
DSC_2232.JPGDSC_2239.JPGDSC_2242.JPG
Bij het stadje Marathakampos gaan we voor anker en moeten we met het Beautje naar de kant. Leuke restaurantjes, lekker eten en uiterst vriendelijke mensen. Terug naar de boot, waar Hanny vergeet dat ze haar voeten op de boot moet zetten om van het bijbootje af te kunnen. Gestrekte armen vormden een mooie loopplank voor de volgende. Een nat shirt en broek is gelukkig het enige wat ze er aan over heeft gehouden. Vervolgens een mooie tocht naar Pythagorion.
DSC_2244.JPG_DSC5845.JPG_DSC5875.JPG
Dit is een stadje duidelijk gericht op het tourisme en hier liggen we direkt aan de kade tegenover allerlei, weer leuke eet- en drinkgelegenheden. In een van mijn commentaren op dit weblog schreef ik dat het mij verbaasde dat het altijd over eten en drinken gaat. Nu begrijp ik de oorzaak hiervan. We gaan hier wat aan veranderen door de komende dagen wat meer toeristische bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Hoe…………………………lees het volgende verslag.
_DSC5923.JPGDSC_2261.JPGDSC_2274.JPG