Ouwe meuk met de ouwe stomp

Gastenpost door Guido

Dinsdag 18 september gaan we met de ferry en de grote cultuurbarbaar Cees naar het eiland Delos. Dit eiland bestaat alleen maar uit restanten van de oude Griekse tijd en het ligt er nogal rommelig bij.

DSC_2123.JPG_DSC5742.JPG_DSC5764.JPG
Hoe langer je er rond loopt hoe bijzonderder het wordt als je je realiseert dat er een heleboel voetstappen over bepaalde stukken van dit eiland zijn gegaan.  Met name de mozaïken zijn indrukwekkend en de toenmalige gootstenen lijken erg op degene die Hanny in de toekomst wil hebben.
DSC_2140.JPGDSC_2142.JPGDSC_2157.JPGDSC_2162.JPGDSC_2163.JPGDSC_2170.JPG
Cees bedenkt hoe je een asfaltmachine op het eiland kan krijgen om de oprijlanen wat te fatsoeneren. Al met al ben je een mooie halve dag zoet en kom je met goede dorst weer op Mykonos. We belanden op een gezellig terras wat voor An en Cees weer lang geleden was en eten een lekkere lunch.
DSC_2190.JPGDSC_2197.JPGDSC_2199.JPG
Terug op de boot krijgen de dames de ingeving om bij het hotel aan de overkant van de weg aan de haven te gaan zwemmen. Een en ander werd toegestaan als we er maar wat dronken. Nou, daar waren we wel weer aan toe en zo gezegd zo gedaan. Met z’n vieren het bad in, niet te lang, maar wel lekker. Na een heerlijke, op de boot gekookte maaltijd, een kopje koffie en een leuter praatje, moe en voldaan weer naar bed. Morgenochtend vroeg uit de veren: een dag van 60 mijl varen voor de boeg.