Kaap Sounion, eiland Kea en Kythnos op de Cycladen

Zondag 2 september 2012 zit jammer genoeg het weekje Griekenland er voor Ed en Viool weer op. We zwaaien ze om  half negen uit. Als  we bijna willen vertrekken uit Athene  vraagt Marijke of we koffie komen drinken op Le Clapotis. Het is immers zondag. Gezellig met z’n achten met ….. Hollandse stroopwafels mmmm.

_DSC4377.jpg100_3417.jpg100_3432.jpg
Wij vertrekken rond één uur samen met de Wing IV. Eerst is het dobberen geblazen met af en toe een rare rukwind maar dan maken we kennis met de meltémi wind die hier in de Cycladen erg tekeer kan gaan. We reven en gaan nog als een speer. Het is wel opletten geblazen want er zitten nare valwinden tussen. We zien 33.8 op de windspeed. We laten het anker vallen bij kaap Sounion. Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht op de ruïnes van de tempel van Poseidon op de steile klippen langs de Egeïsche Zee. De witte marmeren zuilen vormen al eeuwen lang een oriëntatie punt voor zeelieden.
DSC_1816.JPG100_3447.jpg100_3450.jpg
Dinsdag 4 september 2012 vertrekken we naar voor ons het eerste eiland van de Cycladen het eiland Kea. Onderweg aardig wat golven en wind. We gaan voor anker in de Kavia baai. De New Breeze en Le Clapotis komen ook deze kant op. Zonder dat we er erg in hebben valt onze vlag met vlaggenstok  in het water. Gelukkig ziet Maud iets drijven en pikt Dick onze vlag op. Is ie gelijk gewassen. We maken een wandeling rond de baai en zien veel kapelletjes en molens en onafgemaakte woningen.
DSC_1839.JPGDSC_1846.JPGDSC_1848.JPG
Het plan is om zelf op de boot te koken maar alle acht belanden we heel toevallig op het  terras van een heerlijk restaurant. De keuze is snel gemaakt. Er wordt harde wind voorspeld dus we gaan de volgende dag een veilig plekje zoeken op het eiland Kythnos. We meren af aan de kademuur bij Merikha.
DSC_1863.JPGDSC_1868.JPGDSC_1887.JPG