Valletta de hoofdstad van Malta

Voor de komende dagen wordt er harde wind verwacht. Omdat we dan liever in een haven liggen zeilen we 15 mijl. Valletta is de hoofdstad van de Republiek Malta. De stad staat sinds 1980 op de Wereld erfgoed lijst van UNESCO, en heefteen mooi laat middeleeuws centrum met volledig intacte ommuring. Maar er zijn veel havens vol hier. Dat hadden we niet verwacht. Bij de Royal Malta Yacht Club is er een plekje. We betalen vorstelijk maar dan heb je ook wat. Met een bus gaan we naar het oude centrum. Alle huizen zijn zandkleurig er veel daarvan hebben erkers.


DSC_0417.jpgDSC_0425.jpgDSC_0468.jpg

We lopen via een toeristeninformatie( we hebben geen boekje van Malta en ook geen gastenvlaggetje) naar het nationaal oorlogsmuseum. Omdat in die tijd van de 2e W.O. Malta nog Engels grondbezit was waren ze bang voor de oorlogsdreiging van Italië. Sicilië ligt maar 50 mijl van hun vandaan. Toen Duitsland en Italië de oorlog verklaarde aan Engeland waren ze een goed doelwit. Cees ziet hier ook nog een oude Matchless G3/L staan. Bijna (G3/LS, dus met achtervering) net zo één als bij ons in de garage staat.

DSC_0451.jpgDSC_0439.jpgDSC_0430.jpgDSC_0473.jpgDSC_0479.jpgDSC_0482.jpg

Op een affiche hebben we gelezen dat er een lunch concert is in de Oratory van het St. Francis klooster.
Op dinsdag 20 september 2011 gaan we hier naar toe. Twee muzikanten, een jonge man en vrouw, spelen de sterren van de hemel met hun harp, viool en dwarsfluit. Muziek uit films en Irish songs. We lopen verder naar het 16e eeuws paleisje Casa Rocca Piccola. Dit is privé bezit van een rijke Maltese familie. Het interieur is bijzonder mooi. Bijna alle huizen hier hebben kelders die vroeger dienst deden als wateropslag en in de 2e W.O. als schuilkelders. We zien veel oude monumentale gebouwen maar ook veel afbraak. In een heel leuk eettentje genaamd Margo zien we voor onze neus hoe de pizza wordt klaargemaakt. Verser kan niet. Ann neemt pasta. We lopen nog even langs Marijke en Cees die hier in een andere haven liggen. Rond 19.00 uur zijn we moe maar voldaan weer op de boot.

DSC_0498.jpgDSC_0501.jpgDSC_0520.jpgDSC_0533.jpgDSC_0549.jpgDSC_0560.jpg

Reacties

 1. Jeroen Rolvink schreef:

  Hallo Cees en Anneke,

  Ziet er weer mooi uit. Leuk van tijd tot tijd de berichten. Volgens mij vermaken jullie je prima!

  Vriendelijke groet,
  Jeroen

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Jeroen,

   Ja hoor we vermaken ons prima, het is wel een heel ander leven dan op kant. Soms is het gewoon genieten van een mooie ankerplek.

   Groetjes,
   Cees en Anneke

 2. Titia schreef:

  Ha die Ann en Cees, Is die eetzaal wat voor een diner voor het kookgenootschap? Hoe was de bijbehorende keuken?
  Wij zijn weer terug van 3 weken zon en hebben vanaf Bregeggi (Bloemenriviera) via de veerpont naar Sardinië – indirect – naar jullie gezwaaid!

  Lieve groet, Titia

  • Anneke schreef:

   Ha Titia,

   Wat een mooi gedekte tafel hè. Moeten we wel aardig wat gangen koken want er ligt veel bestek op tafel. De keuken was jammer genoeg niet open. Hebben jullie een fijne vakantie gehad?

 3. Truus schreef:

  Wat weer een mooie plaatjes. Hebben ze daar ook gewone huizen en flatjes e.d.? Geen wonder dat jullie vorstelijk betalen, het ziet er ook allemaal vorstelijk uit. En wat zit je haar leuk, Anneke!!
  Groetjes Truus

  • Anneke schreef:

   ha Truus,

   Ze hebben hier geen gewone huizen en flatjes. Alleen maar huizen met veel verdiepingen erkers en balkons. Wel weer lekker dat korte haar met die warmte.

   gr. Anneke

 4. Anneloes schreef:

  Ziet er lekker uit die Pizza!
  Italië heeft altijd lekker eten.
  En je haar zit inderdaad wel leuk hoor. is het ook geverfd?

  Liefs van Loes

  • Anneke schreef:

   Ha Loesje,

   Het haar is niet geverfd. Een wonder hè. De zon misschien???? Kosten van het wassen knippen en fönhen waren 12.50 euro. Wat een koopje.

   Liefs van Ann

 5. sim van Swam schreef:

  Dat wordt dus even wachten op beter weer. Italie was geweldig. Zulke leuke dorpjes en stadjes bekeken. En lekker in de zee geweest.Tijdens de sirocco.Voor jullie minder leuk, maar voor ons heel lekker. Heerlijke grote golven. Ik ga bijna nooit in zee, maar nu wel. En mijn zus ook.Uiteraard veel kerken bekeken,Het was echt heel leuk.Op Malta ben ik nog nooit geweest.Het ziet er wel goed uit. Dit weekend wordt het in Nederland redelijk weer.Daar gaan we van genieten. Groetjes en jullie ook genieten ! Liefs Sim

 6. Sandra schreef:

  Hallo daarrr,

  Jullie reis gaat gestaag verder. Prachtig! Italië blijft toch één van mijn favoriete landen: leuke stadjes, lekker eten, mooie natuur en vriendelijke mensen.
  Wat een cultuursnuiverij is het toch voor jullie!

  Geniet er van!
  Sandra

  • Anneke schreef:

   Ha Sandra,

   Maar nu is het even over met het zeilen. We liggen in Marina di Ragusa. Onze plek voor de winter.De fok is er al af en nu de Genua nog.

   liefs van Ann

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin