Nora in de baai van Pula

Het plan is om naar het plaatsje Calasetta te varen. Tegenover de haven van Carloforte. Maar de windvoorspelling geeft aan dat we een goede wind hebben om het eiland zuidelijk te ronden. Voorspellingen komen echter niet altijd uit. Het gaat steeds harder waaien. Snel zeil geminderd. Je wilt toch je glaswerk e.d. heel houden nietwaar. We ankeren in de baai van Teulada . Op dinsdag 30 augustus 2011 varen we naar de baai van Pula waar de Lowlander ons al ligt op te wachten. Alle vier de Nederlandse boten weer herenigt.


DSC_3000.jpgDSC_3037.jpgDSC_3065.jpg

Vlak naast de baai zijn opgravingen van de Fenicische stad Nora. Met een gids bekijken we de ruïnes van Nora. Tempels, een Romeins badhuis, een goed bewaard gebleven Romeinse weg uit die tijd en mozaïek vloeren. Om het beeld compleet te krijgen, zijn er een aantal zuilen geplaatst, echter deze zijn niet authentiek maar komen uit Noord Afrika. Het stadje was in de Romeinse tijd een goede landingsplaats voor de vaarroute van Libië naar Spanje. Om te schuilen voor harde wind en om handel te drijven. Voor ons is de ankerplek niet ideaal, allemaal Neptunus gras en harde bodem. Als experiment gooien we een tweede anker uit en zowaar pakt dit Britany anker zeer goed.

DSC_3017.jpgDSC_3018.jpgDSC_3038.jpgDSC_3051.jpgDSC_3055.jpgBritany anker.jpg

Reacties

 1. Truus schreef:

  Interessant zeg!
  Groetjes Truus

 2. Sandra schreef:

  Hoi daarrr,

  Het gaat gelukkig allemaal goed met jullie. Fijn! Heel prettig om steeds een teken van leven te kunnen lezen op jullie weblog. Nou ja, teken van leven. Zeg maar gerust een heel avontuur!

  Blijf vooral genieten van alles!
  dikke knuffel,
  San

  • Anneke schreef:

   Ha Sannn,

   Gaat alles goed op school?
   En met alle teamleden?
   We vertrekken morgen als het weer het toelaat naar Sicilië.

   Gr. van Annn

 3. Opa en Oma T. schreef:

  Hallo,

  Bedankt voor de mooie verjaardagskaart voor opa. De foto’s op de site vinden we erg leuk om te zien. We hebben een hele fijne verjaardag gehad bij de Happy Farmer (Viëtnamees Restaurant) met de hele familie.
  Vandaag hebben we bij Marga en Peter gegeten.
  We gaan binnenkort met de Ekhartjes naar een huisje in het Loo.

  Heel veel plezier.

  Groetjes van opa en oma.

  • Anneke schreef:

   Lieve Pa en Ma,

   Fijn dat jullie regelmatig de site kunnen zien.Telkens denk je nu is er genoeg gefotografeerd.Maar we zien elke keer weer nieuwe leuke dingen.

   liefs van Cees en Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin