De tocht van 2 dagen en 1 nacht naar Sicilië

Op maandag 5 september 2011 doen we redelijk wat boodschappen bij een “Spar” winkel. Als je boven de € 100,- koopt worden de boodschappen bij de haven bezorgd. Handig, dus daar maken we gebruik van. Er is de afgelopen dagen heel wat gekeken op o.a Passage Weather. Wanneer komt de juiste wind. Niet te veel maar zeker ook niet te weinig. En hoe zit het met de golf hoogte. Op dinsdag is er een mooi weer window om naar Sicilië te gaan. De voorspelling is wel veel wind( 20kn) en hoge golven (1,5m) maar wel uit de juiste richting. Het noord-westen. Je wilt zo veel mogelijk zeilen niet waar. De Lowlander , de Passion en wij besluiten om dinsdag te vertrekken. Le Clapotis blijft nog wat langer in Cagliari. Op maandag avond vieren we alvast dat we zaterdag 10 september 29 jaar getrouwd zijn.


DSC_3076.jpgDSC_3078.jpgDSC_0066.jpg

We zijn op dinsdag 6 september 2011 vroeg uit de veren. Met drie boten vertrekken we. We starten met een bakstag wind. Al snel gaat het harder waaien en nemen de golven toe. Zeker 2 meter hoog. Zowel binnen als buiten is het zaak om je goed vast te houden want je kiepert zo ergens tegen aan. De stuurautomaat heeft het bij deze golfbewegingen nogal moeilijk, dus we sturen met het grote gedeelten met de hand. Vooral ’s nachts een vermoeiende bezigheid. We genieten van de vele sterren. Onderweg zien we vliegende vissen. Ze zweven zeker 5 seconden net boven het water om een paar meter verder weer in zee terecht te komen. Vroeg in de ochtend neemt de wind iets af en draait de wind naar het zuid westen. Gelukkig doet nu de stuurautomaat zijn werk goed. In de ochtend schemer ziet Anneke ineens bergen opdoemen aan bakboord. Omdat er geen bergen kunnen zijn op die locatie en Ann zeker weet dat ze land ziet, hebben we Anneke gepromoveerd tot Columbus, die nieuw land ontdekt op de Middellandse Zee. Blijken het laaghangende wolken te zijn met mist ervoor. Na 32 uur zeilen, 180 mijl verder gooien we om half drie ’s middags ons anker uit bij één van de Egadische eilanden, Isola Favignana in de baai van Puta Longa ten westen van Sicilië. Tijd voor een heerlijk dutje.

Vastleggen in volledig scherm 12-9-2011 221914.bmp.jpgDSC_0082.jpgDSC_0097.jpg

Reacties

 1. Truus schreef:

  Cees en Anneke, gefeliciteerd met jullie trouwdag. We waren natuurlijk op het feestje bij Peter en Marga op die dag. Je moeder had het er al over dat Wijnand een mooie wens voor jullie had gemaakt namens opa en oma.
  Het was gezellig en het was wel vreemd zonder jullie.
  Nog vele jaren plezier en gezondheid gewenst!.
  Doei Truus en Henk

  • Anneke schreef:

   Dank je wel voor de felicitaties.
   Wie weet waar we volgend jaar op de 10e september zijn.
   Vorig jaar lagen we in Cascais.Portugal

   gr. van Cees en Anneke

  • Anneke schreef:

   Dank jullie wel voor de felicitaties.
   Wie weet waar we volgend jaar de 10e september zijn.
   Vorig jaar lagen we in het stadje Cascais in Portugal.

   gr. Cees en Anneke

 2. Martien schreef:

  En nu alweer op Sicilie! Ik reageer niet vaak, maar lees en kijk alles. Mooie verhalen, prachtige plaatjes. Blijf berichten sturen!

 3. Sandra schreef:

  Ha Anneke & Cees,

  Een beetje verlaat … maar alsnog van harte gefeliciteerd met jullie 29-jarige huwelijksdag!
  We weten nu al dat op 10 september 2012 een ‘feessie’ wordt gegeven! Want 30 jaar huwelijk mag toch niet stilletjes aan voorbij gegaan worden!

  een felicitatie kus & stevige handdruk,
  Sandra

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin