Cagliari en het Tricolore stunt team

Op donderdag 1 september 2011 zijn we al bijtijds op. Wat een hobbelige nacht door de swell. We varen naar Cagliari waar we rond het middag uur afmeren in Marina Del Sole. Met de fietsjes verkennen we op zaterdag 3 september2011 de hoofdstad van Sardinië. Cagliari is gesticht door Fenicische matrozen. We gaan eerst naar de oudste wijk Castello, gebouwd op een heuvel omringt door oude stadsmuren. We beklimmen de trappen van Bastione San Remy uit de 19e eeuw. Vandaar met een lift omhoog. Je hebt een mooi uitzicht over de stad. We nemen een kijkje in de Santa Maria kathedraal die door de tijd heen verschillende keren is herbouwd in Pisaanse, Argonese en barokke stijl. In de kathedraal is een mis bezig en wat later een trouwerij.


DSC_3081.jpgDSC_3096.jpgDSC_3130.jpgDSC_3090.jpgDSC_3113.jpgDSC_3120.jpg

We lopen verder in noordelijke richting naar Torre de San Pancrazia gebouwd in 1305 en Citadella dei Musei. Eens het Savoye arsenaal, nu herbergt het de belangrijkste musea van de stad. Via smalle straatjes en steegjes komen we in de wijk Marina. Langs de kade loopt de straat Roma. Hier staan mooie negentiende eeuwse gebouwen en lange zuilen galerijen. Het stadhuis is in het Palazzo Comunale gevestigd. Op de terugweg naar de haven fietsen we langs een oude schoener.

DSC_3098.jpgDSC_3131.jpgDSC_3112.jpgDSC_3160.jpgDSC_0001.jpgDSC_0006.jpg

We boffen dat we hier zijn want op 4 september 2011 zien we aan het einde van de middag in de verte een vliegshow. Het Tricolore stunt team van de Italiaanse luchtmacht geeft een showtje weg. Erg spectaculair om te zien.

DSC_0030.jpgDSC_0045.jpgDSC_0058.jpg

Reacties

 1. Anneloes schreef:

  Hooi Cees en Ann,

  Wouw wat een mooie bruid, bijna net zo mooi als Lizet en Joost haha!

  Die vliesshow ziet er ook vet uit. Lijkt net zo een vliegshow bij het Haringvliet. Maar hier doen ze ook echt de Italiaanse vlag!

  Succes met overvaren naar Sicilië.

  Kusjes Loes

 2. Anneloes schreef:

  p.s. foutje! het is vliegshow in plaats van vliesshow

 3. Marjo schreef:

  Ha Ann en Cees,
  Morgen 10 september!!Gefeliciteerd!
  En een fijne dag samen…..dat er nog maar heel veel mogen volgen!
  We zullen op jullie proosten!
  Gr.Steven,Marjo,Suzan en Martijn.

 4. Sandra schreef:

  Lieve Annn,

  Sowieso boffen jullie!
  Wat een prachtige plaat(s)jes weer!
  Jullie boffen ook met die fietsjes, zeg.
  Wat zijn die handig en praktisch!
  Slim om die aan te schaffen en mee te nemen.

  dag dag
  Sannn

  • Anneke schreef:

   Ha die Sannn,

   Het is wel even een gedoe om de fietsjes van boord te krijgen maar dan heb je er veel plezier van.Ik ben altijd wel blij als we ze ergens op slot achterlaten dat ze er nog staan als we terug komen.De meeste mede zeilers hebben ook vouw fietsjes en dan hoor je regelmatig dat ze gestolen zijn.

   Liefs van Annn

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin