Torre de Belém (Lissabon) en voor anker bij Sesimbra

Vanaf de Taag hebben we Torre de Belém al zien liggen dus wordt het tijd voor een bezoek aan dit fort. Dit fort is in 1520 midden op de Taag gebouwd, maar door het dichtslibben van de Taag staat het nu langs de oever. Toen als baken voor zeehelden die de handelsroutes verkenden en als verdedigings fort voor de stad Lissabon. Nu is het een toeristische attractie.

Ja, en dan wil je naar het Jerónimos klooster aan de andere kant van een zeer drukke verkeersweg. Dat wordt sjouwen met je fietsje, een lange loopbrug op en weer naar beneden. Wel wat zwaar bij deze temperaturen. Het is hier niet gewoon druk, maar het krioelt van de mensen. We bekijken alleen de kerk. We fietsen door 2 parken en komen langs het voormalige paleis met zijn roze gevel het Palácio de Belém, waar nu de president van Portugal zetelt. In de wijk Belém kopen we pasteis de Belém. Dit zijn traditionele gebakjes uit Lissabon en weet Cees in een watersportwinkel een grote euro stekker te bemachtigen want niet alle havens gebruiken dezelfde standaard stekker. Yes, ook zelf een grote kwal op de foto gezet afmeting zo’n 75 cm.

Woensdag 15 september 2010 vertrekken we naar Sesimbra en gaan daar voor anker. De hellingen van de Serra do Arrábida beschermen het dorp tegen de noorden wind. Hier gaat Anneke naar een Portugese kapster en laten we de was doen in een lavandaria. De scholen zijn ook begonnen en we zien kleuterklassen buitenspelen. De kinderen hebben blauwe en rode tuniekjes aan. De leerkrachten ook en ze de kinderen hebben zonnehoedjes op. We denken in de kleur van hun groep/ klas.

DSC_0938.jpgDSC_0894.jpgDSC_0910.jpgDSC_0925.jpgDSC_0926.jpgDSC_0940.jpgDSC_0943.jpgDSC_0965.jpgDSC_0969.jpgDSC_1008.jpgDSC_1011.jpgDSC_1018.jpg