Sines, Cabo de São Vincente en vissen

Als we Sesimbra uitvaren vaart er een marine schip rond. En we zien er nog meer die dag.  Cees roept ze op want via de marifoon horen we dat er een waarschuwing is voor een gunnery exercise in dit gebied tot vanavond 17.00 uur. Nou maar hopen dat er geen kogels om onze oren vliegen. De marifoon blijft in ieder geval de hele dag stand-by en we zijn heel alert.

Als we de baai van Sines binnen varen gaan we daar in de haven liggen. Het haven kantoor is heel luxe en staat eigenlijk niet in verhouding met de rest van het dorp wat niet echt veel voorstelt. In de haven horen we continu een soort geknisper onder de boot. Gelukkig hebben we hierover al op andere websites van vertrekkers gelezen anders denk je toch aan een soort kortsluiting. Het zijn vissen met een soort varkenssnuitje die de aangroei onder je boot eten. Dat wordt oordopjes in vannacht.

Op zondag 19 september 2010 staan we vroeg op want we hebben 65 mijl voor de boeg (12 tot 13 uur varen) om van Sines naar Cabo de São Vincente te motoren/zeilen. Dit is het meest zuid/westelijke punt van Europa. Onderweg heel wat dolfijnen gezien. Cees heeft al een aantal dagen zijn vislijn uitgegooid maar tot nog toe zonder succes. Maar vandaag probeert hij de lijn binnen te halen wat nogal moeilijk gaat. Ik heb beet Ann. Pak je camera. Oeps, zit de lijn vast aan de andere vis lijn. Lekker handig. Nog maar eens proberen en dan bij de 2e keer binnen halen roept Cees weer Ann ik heb beet. Ja dat zal wel denk ik dan. Maar even later komt er zo waar een vis ( geen idee wat voor vis het is)van ongeveer 45 cm boven water. Cees, o zo trots. Het menu hebben we uiteraard aangepast. Voor anker in de baai van Baleeira.

DSC_1031.jpgDSC_1035.jpgDSC_1036.jpgDSC_1044.jpgDSC_1048.jpgDSC_1055.jpgDSC_1058.jpgDSC_1061.jpgDSC_1069.jpg

Reacties

 1. Leon schreef:

  Vet dat jullie een vis hebben gevangen. Hoe smaakte die?

  • Cees en Anneke schreef:

   ha Leon.

   Hij smaakte lekker. En zo vers koop je hem nergens. Ik moet alleen even wennen als je een vis vangt en hem dan ook nog op eet. Toch wel zielig, maar daar heeft Cees gelukkig geen last van.

 2. hanny en Guido schreef:

  Jeetje, er komen een heleboel herinneringen boven bij het zien van de foto van Cabo de Sao Vincente. Hebben daar al meerder keren gestaan. Gaaf om het nu vanaf zee te zien. Daar kan je die lekkere warme truien kopen.
  Gefeliciteerd met de vangst Cees. Was de vis lekker ?

  Embrass Hanny

  • Cees en Anneke schreef:

   Hanny en Guido,

   Gaaf dat jullie toen ook bij Cabo de São Vincente zijn geweest. Hebben jullie toen ook de grotten bij Lagos gezien met een bootje. Want dat was wel erg gaaf vonden wij.

   • Hanny schreef:

    dat was helemaal fantastisch. Erg mooi om het weer eens te zien. Foto’s zijn erg goed en geven heel goed de overweldigende sfeer weer.
    Ben benieuwd waar jullie nu terecht komen.
    Guido

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin