Sines, Cabo de São Vincente en vissen

Als we Sesimbra uitvaren vaart er een marine schip rond. En we zien er nog meer die dag.  Cees roept ze op want via de marifoon horen we dat er een waarschuwing is voor een gunnery exercise in dit gebied tot vanavond 17.00 uur. Nou maar hopen dat er geen kogels om onze oren vliegen. De marifoon blijft in ieder geval de hele dag stand-by en we zijn heel alert.

Als we de baai van Sines binnen varen gaan we daar in de haven liggen. Het haven kantoor is heel luxe en staat eigenlijk niet in verhouding met de rest van het dorp wat niet echt veel voorstelt. In de haven horen we continu een soort geknisper onder de boot. Gelukkig hebben we hierover al op andere websites van vertrekkers gelezen anders denk je toch aan een soort kortsluiting. Het zijn vissen met een soort varkenssnuitje die de aangroei onder je boot eten. Dat wordt oordopjes in vannacht.

Op zondag 19 september 2010 staan we vroeg op want we hebben 65 mijl voor de boeg (12 tot 13 uur varen) om van Sines naar Cabo de São Vincente te motoren/zeilen. Dit is het meest zuid/westelijke punt van Europa. Onderweg heel wat dolfijnen gezien. Cees heeft al een aantal dagen zijn vislijn uitgegooid maar tot nog toe zonder succes. Maar vandaag probeert hij de lijn binnen te halen wat nogal moeilijk gaat. Ik heb beet Ann. Pak je camera. Oeps, zit de lijn vast aan de andere vis lijn. Lekker handig. Nog maar eens proberen en dan bij de 2e keer binnen halen roept Cees weer Ann ik heb beet. Ja dat zal wel denk ik dan. Maar even later komt er zo waar een vis ( geen idee wat voor vis het is)van ongeveer 45 cm boven water. Cees, o zo trots. Het menu hebben we uiteraard aangepast. Voor anker in de baai van Baleeira.

DSC_1031.jpgDSC_1035.jpgDSC_1036.jpgDSC_1044.jpgDSC_1048.jpgDSC_1055.jpgDSC_1058.jpgDSC_1061.jpgDSC_1069.jpg