Peniche

Ondanks het feit dat Peniche door alle vertrekkers wordt gemeden omdat de marina vorig jaar door een storm is verwoest, hebben wij toch besloten om Peniche op 8 september 2010 aan te doen. Peniche ligt tussen de havens Nazaré en Cascais en vormt een mooie tussenstop, waardoor we overdag meer tijd hebben om rustig te zeilen, in plaats van 74 Nm in één dag te moeten varen. (lees motoren, als er iets minder wind is).  Nadeel is dan wel dat je in de haven moet afmeren aan een visserskade. Op zich is dat geen probleem, echter de kade is van ruw beton, het hoogte verschil tussen HW en LW is 4 meter en de vissersschepen komen en gaan om de vis te lossen. Vissersschepen varen niet met een slakkengangetje de haven in en uit, waardoor en nogal wat deining ontstaat. Om toch van een gezonde nachtrust te kunnen genieten, hebben we met de dinghy ons hek anker uitgezet om de boot van de kant te trekken. Omdat ik iets te enthousiast was met het uitbrengen van de ankerlijn, ligt het anker nu bijna midden in de vissershaven, zodat de vissersschepen om mijn ankerboeitje moeten varen. Dit als tegenhanger voor alle krabbenfuiken die wij per dag moeten ontwijken.

DSC_0573.jpgDSC_0577.jpgDSC_0581.jpgDSC_0584.jpgDSC_0587.jpgDSC_0591 (4).jpgDSC_0595.jpgDSC_0605.jpgDSC_0561.jpg

Reacties

 1. Hanny schreef:

  Hoi jonglui,

  van naar de foto’s kijken krijg ik heimwee.
  blijven jullie volgen.

  groet Hanny

 2. Jan schreef:

  Mooie foto’s An en Cees. Leujk dit zo allemaal te zien.

 3. Marjan schreef:

  Tjonge, wat een zonnige en hele lange vakantie vieren jullie toch… En het einde is nog niet in zicht. Leeeeekkkkkkeeeeerrrrr laaaaannnnngggggg gggggeeeeennnnniiiiieeeetttteeeeennn….. en wij genieten mee 🙂

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Marjan,

   Het houdt niet op al die mooie dingen die we zien. Ik dacht na Spanje nu hebben we het wel gehad maar Portugal is ook zeer de moeite waard.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin