Leixões en Figueira da Foz

Na het vertrek van Guido en Hanny blijven we nog een paar dagen liggen in Póvoa de Varzim. We maken schoon schip en Cees klust wat aan het fonteintje. We klaverjassen met Roderick en Yvonne en eten taart met de bemanning van de” Emma” en verkennen het andere gedeelte van dit stadje per fiets. Super leuk Marjo, dat telefoontje ’s morgens vroeg met alle kleuters uit onze klas.

Vrijdag 3 september 2010 vertrekken we voor een zeiltochtje van 13 mijl naar de industriehaven van Leixões. Deze haven staat als rather oily aan geschreven in de Reeds Almanac. Het plaatsje en het strand met rotsen en hoge golven zijn echter verrassend en modern.

Zaterdag 4 september 2010 staan we al om kwart over vijf op voor een lange tocht van 65 mijl naar Figueira da Foz. Hier aangekomen staat er een onaardige man van de kustwacht te roepen dat we ons eerst moeten registreren. We meren af naast de Happy Bird. Figueira da Foz is een hele moderne badplaats met een onwijs breed strand. Buiten in strand restaurant “Oasis” onder een parasol een heerlijke lunch gebruikt met uitzicht op palmbomen en het strand. Wat zou je graag al dit moois ter plekke willen delen met de kinderen, familie, vrienden en collega’s. Als we fietsen langs de plaatselijke arena van stierenvechten geeft een heel oud mannetje aan dat we wel even binnen mogen kijken. Dat is boffen.

DSC_0471.jpgDSC_0400.jpgDSC_0404.jpgDSC_0407.jpgDSC_0408.jpgDSC_0427.jpgDSC_0458.jpgDSC_0460.jpgDSC_0477.jpg