Lagos, rotsformaties en grotten

Toen we vanmorgen, 21 september 2010, opstonden zagen we donkere luchten. We hadden wel iets anders voorgesteld  van de temperaturen in de Algarve. Daar en tegen was er ‘s morgens al wel genoeg wind om op de genua heerlijk te zeilen. Hoge en minder hoge rotsen in veel verschillende kleuren is wat we zien langs de kust met af en toe een dorpje.

Vlak voor Lagos gooien we bij kaap Ponta da Piedade even het anker uit. Hier zie je super mooie rotsformaties en grotten die we met het bijbootje bekijken. Echt gaaf om zo dicht langs rotsen en in grotten te varen.

En dan naar Lagos. Aan een meld steiger meren we af. We registreren ons bij het havenkantoor. Er blijkt alleen nog maar een kopsteiger vrij te zijn. Prima, dat is dan €126 per nacht. We kijken elkaar verbijsterd aan. Zeker een grapje. Maar de dame achter de balie is uiterst serieus. Cees vraagt nog of het een Portugese gewoonte is om voor iets te betalen waarvan je maar een stukje (steiger) gebruikt. Maar ze reageerde daar uiteraard niet op. We mogen ook aan de meldsteiger blijven liggen. We kiezen voor het laatste. De prijs die we daarvoor afrekenen is ook niet mis, €67,- per nacht. Een record bedrag.

DSC_1127.jpgDSC_1153.jpgDSC_1115.jpgDSC_1119.jpgDSC_1130.jpgDSC_1145.jpgDSC_1158.jpgDSC_1163.jpgDSC_1175.jpgDSC_1196.jpgDSC_0002.jpgDSC_0009.jpgDSC_0013.jpgDSC_0015.jpgDSC_0030.jpg

Reacties

 1. hanny en Guido schreef:

  Hopelijk is niet de hele Algarve zo duur is !

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Hanny en Guido,

   Dat hopen we ook niet. Maar in de Reeds lees je wel dat veel havens erg duur zijn. We liggen nu weer voor anker dus dat is gratis.Ook weer leuk.

 2. Marjan schreef:

  Wat een prachtige foto’s! ‘t Is wel heel mooi in de Algarve, zeg. Wat zijn jullie al ver.

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Marjan,

   Ja we zijn al ver he. Gaan nu op zoek naar een plekje voor de boot en gaan dus veel havens af en genieten verder van de omgeving hier.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin