Een “bbq by night” bij Faro

Als we vrijdag 24 september 2010 net weer op de boot zijn van een wandeling op het eiland Culatra zien we ineens het bijbootje van de Seaquest (Huib Jan en Jannet, Maren en Linde, Tjalling en Tineke) aankomen. We maken een kletspraatje en worden uitgenodigd voor de bbq die avond. Want ze hebben grote bonito’s en dorades gevangen. Waar en hoe laat horen we nog wel via de marifoon op kanaal 16. Ook de Seamotions van Coos en Martine komen deze kant op. Deze Nederlandse boten zijn we ook al eerder tegengekomen bij de strandborrel op het eiland Islas Cìes. Rond half vijf gaan we anker op want Huib Jan heeft een ideaal anker plekje gevonden met een prima strandje vlakbij Faro. Nou ja prima. Wel wat smal en ondiep om te ankeren maar het gaat net.

Tegen donker vertrekken we met tassen vol lekkers en 2 Cobb’s naar het strand. Cees en Huib Jan gaan een stormlamp en kaarsen op te halen, want het is toch wel prettig om de verse vis bij goed zicht van zijn graten te ontdoen. Zo gezegd zo gedaan. Hè ze blijven wel heel lang weg. Coos is intussen alleen aan het bbq-en geslagen voor 14 man. Een niet geringe klus. En dan zien we ineens een licht in de verte en nog één. Oeps het bijbootje is vast komen te zitten, met natte broeken lopend verder maar dan is er weer een diepe geul en springt Coos in zijn bijboot te hulp. Na de bbq is de terugtocht met de bijbootjes nog een hele onderneming, want de zandbanken staan nu helemaal droog.

‘s Nachts regelmatig even gekeken of we nog goed liggen, omdat er nog maar 0,2 m onder de kiel staat bij LW. ’s Morgens kunnen we de omgeving bekijken bij LW en het  lijkt net of je in een sloot ligt zo dicht liggen we langs het moeras. Overdag bekijken we een deel van Faro.

DSC_0141.jpgDSC_0142.jpgDSC_0146.jpgDSC_0152.jpgDSC_0156.jpgDSC_0168.jpgDSC_0174.jpgDSC_0179.jpgDSC_0180.jpg