Bonjour Corsica

Woensdagmiddag 26 juli 2023 kunnen we dan eindelijk de benen strekken in Bastia. En raar maar waar het doet gelijk Frans aan. De stoeltjes op de terrassen, de plataanbomen, jeu de boulles, en pleinen gewoon anders dan in Italië. We scoren een heerlijke tournedos. Eten van die knapperige baguettes , Franse kaasjes en ook weer een heerlijk Frans in een restaurant. Maar een cappuccino nee daar moet je toch echt voor in Italië zijn. Er wordt gezegd dat je Corsica tegen de klok in moet ronden. Nou wat betreft de mistral komt dat juist niet goed uit voor ons.

Dus het is nog even racen met ons bootje om op tijd via Barcaggio, Calvi, Menasina in de haven van Ajaccio te komen. En daarbij krijgen we op één zeiltrip heel wat zeetjes over. Wat een wind en hoge golven en zelfs wij blijven niet gespaard en krijgen een gratis zoute douche over ons heen. Er komt n.l. weer een mistral aan, dus hebben we nu maar voor alle zekerheid een haven gereserveerd. Als we de manager mogen geloven boffen we dat we een plekje hebben voor 3 dagen. Dus eerst maar eens alles ontzouten als we in de haven Tino Rossi liggen. Alles voelt lekker plakkerig aan, ’t lijkt wel een lijm pritt stift.

Woensdag 2 augustus 2023 hebben we een sightseeing dagje. Twee uurtjes met de trein naar Corte. Onderweg rijden we door bossen, over bergen, door tunnels en zien prachtige valleien. Mooie natuur hier en telkens weer anders en we gaan steeds hoger en hoger. Corte ligt n.l. op 450 meter hoogte. Na een Frans 3 gangen lunsje brengt zo’n toeristen treintje ons nog hoger naar de citadel. Al klimmend, via aardig wat trappetjes, komen we op de top van de citadel en worden getrakteerd op een mooi uitzicht. Terug in de trein naar Ajaccio ziet Cees nog wilde zwijnen echt waar. Wat een leuke dag.