Kyparissia en de Neda Waterfalls

Via heerlijke zeildagen liggen we nu al bijna een week in de gemeente haven van Kyparissia.  Onderweg hier naar toe is vanaf het water een wit kasteel met rode torens zichtbaar het Fairytale Castle. Details zijn met de verrekijker goed te zien maar voor foto’s te ver weg, fijn dat er google is.  Het spreekt tot de verbeelding. We liggen langszij aan de kade in Kyparissia. Je kunt er water tanken maar zonder elektriciteit en vooral ’s avonds lekker druk met locals o.a. vissers die niks vangen en jongeren die komen chillen tot ’s morgens 5.00 uur naast je boot. Maar ook iemand die gratis en voor niks een dansshowtje weggeeft waar opnamen van gemaakt worden. Dit als promotie filmpje om aangenomen te mogen worden op een dansacademie te Athene, gaaf om te zien.

Op ongeveer 5 minuten loopafstand van de haven ligt …..een hotel met een zoetwater zwembad, wat een zaligheid. En boaties mogen daar gebruik van maken. Elke dag zijn we er wel te vinden samen met de bemanning van de Hedda 3, Ton en Petra. Ontmoet in Kalamata, ’t is relaxed en gezellig. Met z’n viertjes gaan we met de taxi naar het kasteeltje iets hoger gelegen. Lopend omhoog vinden wij bij deze temperaturen echt too much, terug met de benewagen.

Dinsdag  23 augustus 2022 huren we een auto en bezoeken de Neda watervallen. De weg er naar toe is vooral het laatste stuk lekker zigzag met s-bochten, onverhard en smal. Omhoog trekt onze huurwaggie het maar net. En dan mogen we volgens google onze Seat op een plek parkeren waar we het eigenlijk niet verwachten. Oeps, we zijn er nog niet. Via een smal rotsig pad onder bomen wordt het nog een aardige klimpartij omhoog naar de waterval. Onze beenspieren maken overuren ha ha.

En dan zijn we er. Mmm we zijn ietwat teleurgesteld, is dit het? Maar nee, het blijkt dat we nog verder omhoog mogen klimmen, boffen wij even. Maar dan komen we bij een adembenemend mooi stukje natuur. Een triple-A locatie zogezegd. En toppie dat we zo vroeg zijn vertrokken want op de terugweg is het op sommige stukken file lopen. Weer eens wat anders als file rijden. Omdat we toch een auto tot onze beschikking hebben tuffen we op de terugweg even langs de Lidl, (lekker koel binnen).