How to sur 5 in 30 graden en meer

In Pylos zwaaien we neef Rutger, Clio en Claire uit en zijn weer met z’n tweetjes. We hebben niet echt een vaar plan voor de komende tijd maar het weer is er ook niet naar om je druk te maken, te warm. Dus dat doen we ook maar niet. How to sur-5 in 30 graden en meer. Zo fijn dat we ventilatoren  aan boord hebben hangen die zorgen voor enige verkoeling. In de baaien tussen de vingers van de Peloponnesos is het zeer rustig qua boten. Plenty plek om te ankeren en zeeën van ruimte om te zwemmen in het kristal heldere water.

Erg leuk dat Evelien van de Beagle appt. Blijkt dat we in delfde baai liggen maar dan helemaal aan de andere kan bij Limeni. Na zonsondergang maken we een wandelingetje met z’n viertjes, Evelien, Arie, Cees en ik, en gezellig uit eten. We gaan trouwens regelmatig uit eten. Wat is de Griekse keuken vergeleken bij 10 jaar geleden verbeterd zeg. En Willem, de Sakanaki index, bestaat nog steeds.

Omdat we weinig in havens liggen hebben we stroom voorziening van onze windmolen en één zonnepaneel. Ook hebben we een generator aan boord die regelmatig een uurtje draait. Dan kunnen we gelijk de watermaker aan zetten om van zoutwater zoet te maken. Zo houden we onze watertank op peil. Want wat is dat toch een goden drankje, gewoon koud water.