Ankerplek Plytra, Kagio en Founikous

Heel langzaam zeilen we weer terug richting het Ionische zeilgebied. Op 9 augustus 2022 hebben we app contact met zeilboot Zensation van Geert & Cindy. Belgen die we hebben leren kennen in het Caribisch gebied. ’t Zou toch leuk zijn om elkaar na zo’n lange tijd weer te ontmoeten.

We zetten beiden vanuit een verschillend vertrekpunt koers naar de zelfde baai. Ja hoor we zien op de AIS dat we elkaar onderweg al gaan tegen komen.  Eerst een klein stipje aan de horizon maar ze komen steeds dichterbij. Hoe leuk is dat om zeilend elkaars boot te fotograferen. Als paparazzi fotografen leven zowel Cindy als ik ons uit. Mmm dat had nog wel iets dichterbij gekund. Het is veel inzoomen om de zeilende dames (uitspraak van Cindy) een beetje zichtbaar op de kiek te krijgen. In de Kagio baai eerst een verkoelende duik en dan proosten we op ons weerzien met een koude prosecco bij ons aan boord, zo gezellig. ’s Avonds verplaatsen we ons naar een taverna (nee niet bij de onaardige mevrouw). Er wordt heel wat bijgepraat.

Door de wind liggen we nu bij het plaatsje Foinikous of is’t Finikouda of toch Founikounta. Verrassend leuk. Best wel toeristisch maar…. met een heuse supermarkt. Dat is weer eens andere koek dan al die kleine mini market-jes. Met aan de overkant van de super een echte slager. Dus ’s avonds gaat de Cobb aan en wordt het heerlijk bbq-en als de zon onder gaat.

En nu is het maandag 15 augustus, de dag van Maria Hemelvaart, hier een nationale feestdag. Al vanaf 8.00 uur ‘s morgens horen we vanuit speakers een soort van gezang vanuit de kerk komen, wel 2,5 uur lang. Wij strekken de benen en dan  tijd voor een freddo cappuccino. Maar de vele terrassen zitten vol met Griekse families die op hun paasbest een terrasje pikken. Dus het is nog even zoeken naar een plekkie in de schaduw. 

     .