De Algarve

Joepie voor zondag 8 augustus 2021 wordt er goede wind voorspeld. Daar gaan we gebruik van maken. Langzaam komt tie op zetten maar dan gaan we ook als een speer. We golfsurfen over de golven lekker omhoog en dan weer omlaag, door de swell van de Atlantische oceaan en de wind. Dat betekent wel dat het avond eten geserveerd wordt in een kom want op een bord kiepert het er zo vanaf. We varen langs Sines en gaan lekker door. ’s Nachts in’t donker ronden we Cabo São Vincente. Geen hoge golven meer we zijn immers in de Algarve beland. Maar i.p.v. dat de wind gaat afnemen zoals voorspeld neemt tie juist toe. Jeetje wat is het moeilijk varen met al die lichtjes die we zien. Ze lijken heel dichtbij. Jammer dat er geen maan is om ons bij te schijnen. Rond 2.30 uur besluiten we ten anker te gaan bij Calheta op 18 meter diepte. Hi hi de volgende ochtend zien we alleen maar zee om ons heen. Blijken de lichtjes gewoon van de kant te zijn. Op naar Portimào.

De dag erna hebben we een meet-en-greet met Hans en Sissi. Catamaran zeilers die hun varend bestaan ingeruild hebben voor vaste grond onder de voeten, in Silves. Voor het laatst gezien in Licata 2015. Hans komt ons ophalen met de auto wat een luxe. Wat wonen ze op een mooie plek met fantastisch uitzicht en heel wat grond erbij. Hun trots is een grote vijver waar afstand bestuurbare zeilboten kunnen varen. Er worden ook wedstrijden gehouden. Het wordt een super gezellige dag. Als je in de buurt van Portimào of Lagos bent zeker een aanrader om dit een aantal uurtje te doen. Zie website casabarcoavelo.page.tl 

Woensdag 11 augustus ankeren we in het waddengebied bij Ilha de Culatra. En eh we zijn niet de enige. We tellen zeker 80 à 100 andere boten. Donderdag 12 augustus voor anker bij het strand ten zuiden van de rivier die naar Ayamonte gaat. Het is een raar gezicht, de vissen die hier in groepjes rondom onze boot zwemmen. Cees heeft vandaag het Portugese gastenvlaggetje weer verwisseld voor het Spaanse. We zijn in Zuid-Spanje beland in Mazagón.