Ankeren Cartagena, haven Torrevieja. Op naar de Balearen

Soms heb je van die dagen dat het niet wil lukken met het zeilen. Zaterdag 21 augustus is zo’n dag. Eerst op de motor. Dan kruisen met de genua. Komt er ineens te veel wind dus genua weg en fok uitdraaien. Kakt de wind in dus fok weer weg en genua uitrollen. Valt de wind helemaal weg. En zo gaat het maar door. We moeten een kaapje ronden maar jeetje we komen er maar niet langs dus een aantal uur de motor aan dan is het te bezeilen. Net als we het hoekje om zijn krimpt de wind en…… wordt het toch weer motoren. We gaan een nachtje door. ’s Nachts doet Cees nog 2 pogingen om te zeilen maar helaas pindakaas. De 2 dagen daarop zijn verwaaidagen in een baaitje ten westen van Cartagena op anker.

Er is veel noord/oosten wind maar dan lig je hier redelijk beschut. Dinsdag 24 augustus gaan we weer een stukje verder op naar Torrevieja. Hier zijn we al eerder geweest in 2011 en 2015 maar nooit de wal op geweest. Op aanraden van de havenmeester eten we voortreffelijk bij Bianco en belanden we nog veel later op een hele grote kermis.

Woensdag 25 augustus is het maar 16 mijl naar Santa Pola. Cees kijkt onderweg even op PredictWind  and we change our plans. De wind ziet er gunstig uit om richting de Balearen te varen. We gaan een nachtje door naar Formentera. Ondertussen hebben we app contact met Brigitte en Rob die met motorpech op Mallorca liggen, zo bale. Jeetje niet zo ver bij ons vandaan. Nou eh…. zullen we niet toch nog een nachtje door, de wind is ons gunstig gezind. Dus zo gezegd zo gedaan. We varen tussen Formentera en Ibiza door. Pff bijna een aanvaring met een Ferry. Mallorca here we come. En daar liggen we nu in Porto Colom aan een mooring naast de Milky Way van Brigitte en Rob. Jeetje wat een gezelligheid.