Cultuur snuiven in Metz

Leon en Nynke vertrekken na 5 super gezellige dagen. Wij vertrekken ook maar dan over de Moezel  noordwaarts langs een mooie heuvelachtige omgeving. De eerst volgende grote stad is Metz in het noordoosten van Frankrijk. In deze stad liggen we prachtig met een park in onze achtertuin en ons vooraanzicht is water, echt top.

 

 

 

 

Het wordt een heel cultureel gebeuren. Vrijdagavond genieten we van een waterspektakel met fonteinen in verschillende kleur schakeringen onder begeleiding van muziek. Water circus heet het. Lopend langs het water richting binnenstad zie je gelijk de kerk Temple Neuf.

 

 

 

 

 

 

 

 

We bezoeken Center Pompidou en zien daar 2 exposities: l’Aventure de la Couleur en Dream House. En we belanden in de Duitse wijk van de stad. Duits? Inderdaad. Van 1871 tot 1919 viel Metz onder het Duitse keizerrijk getuige het station en het daar tegenover gelegen postkantoor.

 

 

 

 

En we vallen met onze neus in de boter want er is een parade ‘Fêtes de la Mirabelle’. Er zijn al de hele week festiviteiten maar vandaag is er een optocht met versierde wagens met veel bloemen met als thema cinéma. Gave dweilorkestjes en natuurlijk de mirabellen koningin van 2018 die de charme en het gele goud, de mini pruim van de Lorraine vertegenwoordigt. Uiteraard verorberen we in deze dagen ook zo’n mirabel gebakje, verrukkelijk. En we wonen een drie kwartier durend orgelconcert bij in de grote Saint- Etienne kathedraal.