Via de Costa del Sol naar Gibraltar

We worden op woensdag 5 augustus uitgezwaaid door Frans en door Jessica, de haven receptioniste van Aguadulce. Ze zijn erg aardig en behulpzaam. Het is een plezierige haven om te liggen, in het hoogseizoen niet echt duur, en er zijn kundige monteurs. Bij het in en uit het water halen van de boot gaan ze met precisie te werk. Het strand en winkels zijn op loopafstand. Een aanrader dus. Het plan is om in 1 keer van Aguadulce naar Gibraltar te zeilen, een nachtje door, maar er is bijna geen wind.We blazen en blazen maar dat helpt niet echt.

DSC_0108.JPGDSC_0105.JPGDSC_0097.JPG

Het worden dagtochtjes waarbij we niet onwijs veel mijlen maken, dobberen zogezegd met de motor regelmatig aan. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel. We kunnen nu wel ankeren op open zee en hoeven niet de dure havens in te duiken, wel de zee in, lekker verkoelend. We zien in het begin veel wit op de kant aan ons voorbij trekken. Geen sneeuw maar eindeloos veel kassen.

DSC_0123.JPGDSC_0114.JPGDSC_0110.JPG

Verder lange stranden en massa’s hoge hotels langs de Costa del Sol met af en toe mooie optrekjes ertussen. Zo zien we o.a. de badplaatsen Almerimar, Nerja, Malaga, Torremolinos, Fuengirola en het exclusieve Marbella waar we langs zeilen. Deze week trouwens veel bewolking maar wel warm. Hoe dichter we bij Gibraltar komen hoe meer stroom er staat. Daar moeten we weer rekening mee gaan houden de komende tijd. 

DSC_0168.JPGDSC_0165.JPGDSC_0153.JPGDSC_0143.JPGDSC_0136.JPGDSC_0133.JPG