Verwaaid in haven Alcaidesa met uitzicht op de hoge rotsige kaap Gibraltar

Ja daar liggen we dan. Al weer een week op dezelfde plek. De wind hè, het poeiert behoorlijk en ……precies uit de verkeerde richting. Voor de verzekering moet er een survey van de boot plaats vinden. Of we maar even naar Holland willen komen met de Beau, ach klein ommetje. Maar het is nog een hele toer om een gecertificeerd iemand te vinden hier in de buurt, Gibraltar dus. In Aguadulce zijn er al foto’s gemaakt van het onderwaterschip. Op maandag 10 augustus 2015 komt Harry Martinez aan boord en wordt alles boven de waterlijn bekeken dit alles geregeld door Lydia Dewilder.

DSC_0201.JPGDSC_0174.JPGDSC_0172.JPG

En dan komt er zomaar uit het niets weer een nieuw klusproject voor Cees, de bilge handpomp of hand bilgepomp. Ja, hoe heet zo’n ding precies. Er is een moer gebroken en hij lekt een beetje. Kijk dat moeten we niet hebben. Dus op naar Sheppards in Gibraltar voor onderdelen. Maar waar zit tie zaak ook alweer, we maken een aardig ommetje. Een plastic moer van 40 pond= 60 euro, ach je zal er maar om verlegen zitten. Als we net over de landingsbaan van Gibraltar zijn gelopen gaan de slagbomen omlaag en landt er een vliegtuig, dicht bij zeg. Cees mist zijn draaibank wel, dan zijn sommige klus projecten een eitje, nu dus niet. Verder is het wachten op….. de goede wind. “Niet te veel, maar zeker ook niet te weinig” zoals Cees zijn vader kon zeggen.

DSC_0195.JPGDSC_0186.JPGDSC_0185.JPGDSC_0182.JPGDSC_0177.JPGDSC_0176.JPG

Reacties

 1. CeesKoevoets schreef:

  Hi, Hi Anneke en Cees.
  Het is toch wat met die wind. Jammer maar niet anders, je moet je blijven aanpassen. Maar daarom vinden we het toch zo leuk. Het komt zo komt, niks volgens de goede planningen.
  Succes met alles en nogmaals heel veel plezier. Wij vinden het leuk om jullie verhaaltjes en foto’s te bekijken.
  Lieve groet Cees en Marijke.

 2. Anneke en Cees schreef:

  Wat is het enig om te volgen….en als je min of meer de tijd van je leven hebt dan is dat toch “geweldig”….De wereld rond !! Succes met je moertjes en boutjes Cees !!! En Anneke… wind in de haren !!

 3. Ronald en Nicol schreef:

  Hoi Cees en Anneke,
  Herkenbaar, ook wij hebben een week mogen wachten op goede windrichting door de straat. Stroming blijft een probleem, wij hebben hem niet mee gehad. Wij gaan waarschijnlijk over een weekje al naar de Canarische eilanden. Een groter zeilgebied dan Madeira en we verwachten daar wel een tijdje te blijven.
  Ben benieuwd waar onze wegen zich weer gaan kruisen!
  Goede wind,
  Ronald en Nicol

  • Anneke schreef:

   Zoals de voorspellingen nu zijn kunnen we woensdag vertrekken naar Portugal. En wij zijn ook benieuwd waar onze wegen elkaar eer gaan kruisen.

   Cees en Anneke

 4. Marlies schreef:

  Hoi Anneke en Cees,
  Leuk om jullie verhalen te lezen. Hopelijk komt gauw de goede wind voor jullie!
  Liefs, Arno en Marlies

 5. Riens en Ineke schreef:

  Hi Anneke en Cees, zagen dat jullie inmiddels bij Culatra voor anker liggen. Snelle tocht volgens de AIS gegevens. Nu weer zeilen op geteiden. Anders als de Med, in elk geval bestendiger wind. Veel plezier op Culatra en Portugal.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin