Ons Middellandse Zee avontuur ten einde

Dinsdagavond 18 augustus 2015 is alles klaar voor vertrek van morgen. Yeh we kunnen er is oosten wind voorspeld. Nog even afmeren aan de meldsteiger om af te rekenen en te tanken maar die blijkt out of order. Bij Gibraltar varen we tussen de vele container schepen door en zien heel veel dolfijnen. Toch een raar gevoel nu we de straat van Gibraltar uitvaren en de Middellandse Zee achter ons laten, hier hebben we toch 4 jaar vertoefd.

DSC_0207.JPGDSC_0206.JPGDSC_0203.JPG

In de middag ontwijken we een Spaanse vissersvloot die uitvaart en dan draait de wind naar de goede richting. ‘s Nachts manoeuvreert Cees onze boot al zeilend door een veld van ankerende containerschepen, ja we gaan een naggie door. Toch handig die AIS. Ann dacht nog aan een speeltje voor Cees maar ziet nu ook het nut ervan. Bij Culatra (Portugal) gooien we op donderdag 20 augustus tegen de avond ons anker uit tussen wel 80 andere ankeraars.

IMG_0719.JPGDSC_0217.JPGDSC_0208.JPG

Het is een soort waddengebied afgeschermd door duinen tegen de open zee met veel flora en fauna. Er is eb en vloed in de lagune waardoor je alleen met hoog water naar de stad Olhao kunt varen met je bijbootje. In de verte zien we ook Faro. We zien trouwens ook een aantal Nederlandse vlaggen wapperen maar ze zijn niet zo uithuizig dus gaan we zelf even langs voor een kletspraatje. We maken kennis met de bemanning van de Lovis en de Beeke, gezellie. De temperaturen blijven hier steken tot de 23 graden. Dus ons dekbed maar weer eens tevoorschijn gehaald, we willen immers geen kou lijden ’s nachts. En nu zijn we in afwachting van de verzekering voor groen licht om ons volgende avontuur te kunnen beginnen.

DSC_0221.JPGIMG_0724.JPGIMG_0711.JPG