Op naar …. Sicilië

De haven van Rocella Ionica hebben ze mooi opgeknapt. Mooie steigers en er is water en elektra. Pfff de temperaturen in de boot zijn inmiddels opgelopen naar de 32.8. Gelukkig hebben we op verschillende plaatsen in de boot kleine ventilators hangen, geen overbodige luxe. ’s Avonds zien we bij de haven pizzeria dat er erg veel tafels buiten worden klaar gezet. Voor wie vragen we ons af,want het is niet erg druk in de haven. Maar ze zeggen dat er vanavond wel 800 man komen eten. Wij eten hier niet maar lopen zo’n 30 minuten naar Rocella Ionica en belanden bij Speedy pizza waar de houtoven al lekker staat te branden. Kijk dat zien we graag. Geen toerist te zien hier alleen maar Italianen. De pizza’s zijn verkukkuluk. Als we bij de haven terug komen zien we mega veel mensen bij de pizzeria eten. Sjonge dat hadden we niet verwacht.

DSC_0639.JPGDSC_0645.JPGDSC_0647.JPG

Vrijdag 29 augustus 2014 wederom bijtijds op. We zeilen vandaag om de teen van de voet van de laars van Italië heen, zo’n 70 mijl naar Sicilië. We genieten van het mooie stukje kust maar dan zien we in de bergen brand. Heel wat later zien we een helikopter poolshoogte nemen en nog veel later zien we blusvliegtuigen bezig. Omdat er weinig wind is zetten we voor’t eerst dit zeilseizoen de gennaker. De stelregel is dat tie boven de 15 knopen wind weg wordt gehaald. Maar het gaat wel erg lekker. Pas bij 18 knopen wind doen we dat door de gennaker achter het grootzeil te laten inklappen zodat Cees hem naar binnen kan trekken. Oeps Ann schiet iets te ver door bij deze manoeuvre zodat tie weer wind pakt en Cees als een parasailer de lucht in wordt gehesen. Gelukkig komt alles weer op zijn pootjes terecht.

DSC_0627.JPGDSC_0630.JPGDSC_0654.JPGDSC_0661.JPGDSC_0663.JPGDSC_0707.JPG

We krijgen vandaag wel 5 keer bezoek van dolfijnen. In de straat van Messina staat veel stroming, zouden ze daar van houden? Omdat we aardig wat tegenstroming hebben en iets te lang, onder de 5 knopen, door hebben gezeild komen we in het donker aan op onze ankerplek bij Giardini- naxos waar ook Taormina ligt. Gelukkig staat Willem al met een rood lampje te zwaaien zodat we weten waar we ons anker kunnen laten zakken.

DSC_0668.JPGDSC_0689.JPGDSC_0690.JPG