Marga (Cees zijn zus) in Parga

Zondag 27 juli 2014 eten de kids en pa en ma bij ons. Vooraf haring en als hoofdgerecht forel op Franse wijze bereid. Gebakken in de roomboter met geschaafde amandelen en verse peterselie. Alleen gooit de afvoer onder de gootsteen (keuken) wat roet in het eten. We kunnen de afwasmachine niet gebruiken en ook niet met de hand afwassen. Echt handig als je 10 man te eten hebt. Anneloes brengt ons de volgende dag bij nacht en ontij (3.15 uur) in de stromende regen naar Schiphol. Lief van je Loesie. Te 10.15 uur zijn we in de Cleopatra haven en ’s middags rond 14.15 uur gooien we de trossen los om bij Preveza vlak bij de WingIV voor anker te gaan. De volgende dag gezellig bijkletsen op de Beau met de bemanning van de Passion, de Cooky Kalik en de WingIV. En dan staat er een mooi windje om naar Parga te zeilen.

DSC_0701.JPGDSC_0714.JPGDSC_0738.JPG

Onderweg hebben we contact met Cees zijn zus Marga die hier nog geen half uurtje vandaan met de caravan staat in Igoumenitsa. Of ze langs kunnen komen, of course, gezellig. Maar bijna gaat de afspraak niet door i.v.m. het noodweer wat de volgende morgen in alle vroegte losbarst. Het zeewater verandert van blauw naar bruin. We zien takken, boomstronken en veel viezigheid in het water voorbij stromen. Maar…. 3 uur later is het alweer zonnig. Rond 11.00 uur zien we met de verrekijker Marga, Peter, Lourens en Nicolette aankomen. Met het beautje worden ze opgehaald. Cees wel het bezine kraantje open zetten, wel zo handig. Het wordt een super dagje met zeilen en zwemmen, zelfs Peter.

DSC_0726.JPGDSC_0747.JPGDSC_0753.JPGDSC_0758.JPGDSC_0789.JPGDSC_0824.JPG

Jammer dat 2 personen zich niet helemaal happy voelen op zee waardoor we eerder naar de kant gaan dan verwacht. Lourens, Nicolette en Ann lopen nog naar het Venetiaanse fort aan de overkant van de Valtosbaai. Peter, Marga en Cees hebben spontaan last van zeeziekte, landziekte en hoogtevrees en blijven zitten waar ze zitten. De Venetiaanse ruïne is wel aardig maar het uitzicht echt fantastisch. Nog wat later zitten we met elkaar te genieten van een Griekse maaltijd, een top daggie.

DSC_0769.JPGDSC_0797.JPGDSC_0826.JPGDSC_0835.JPGDSC_0840.JPGDSC_0843.JPG