Korfoe-stad en de Komeno baai bij Gouvia

De Valtosbaai bij Parga ligt in een mooie omgeving, maar is niet echt comfortabel. ’s Nachts hobbelen we aardig heen en weer en overdag komt dat door de speedboten. Zaterdag 2 augustus vertrekken we pas als de wind een beetje komt opzetten. Het wordt een zeil, motor, zeil, motor, zeil, motor dagje. Pas rond halfacht laten we het anker zakken bij Korfoe-stad met uitzicht op de oude Vesting. Er liggen hier megajachten waaronder de Topas, één van de 10 langste jachten van de wereld. Een 147 meter lange motorboot met een prijskaartje van 400 miljoen euro. Het heeft o.a. een jacuzzi, een lift, een heliport, een zwembad, een fitnesshal, een cinema en een vergaderzaal. ’s Avonds is de boot helemaal rondom en op alle verdiepingen verlicht. Hi hi even later zien we de verlichting veranderen in rood en dan blauw of ben je in de stemming voor roze. Sjonge het moet toch niet gekker worden, een heel kleurenpalet trekt aan ons voorbij.

DSC_0876.JPGDSC_0891.JPGDSC_0846.JPG

Met alleen de genua op gaan we de volgen de dag naar de Komeno baai bij Gouvia. Onderweg moeten we uitwijken voor 2 ferries. Vanaf het water hebben we een mooi uitzicht over Korfoe-stad, de oude- en de nieuwe Vesting en zien we van de grote cruiseschepen afgemeerd. Maandag 4 augustus maken we kennis met Marijn en Rianne (Rietje) de zoon van Willem en Ingeborg en zijn vriendin, gezellig hoor. De volgende dag varen we met 2 boten terug naar Korfoe-stad.

DSC_0938.JPGDSC_0952.JPGDSC_0958.JPGDSC_0984.JPGDSC_0989.JPGDSC_1006.JPG

We zwemmen en gaan met z’n zessen met 2 beautjes via een soort van slotgracht van de oude Vesting naar de kant. We lopen langs het grote park en via “de Liston”,een overkoepelende galerij met allemaal cafés en een brede promenade, naar het St-Michael en St-Joris paleis. We zien de Agios Spyridon met zijn opvallende rode koepel al van verre liggen. Door de wirwar van kleine straatjes en hoge huizen is het nog even zoeken om bij de kerk te komen. We strijken neer op het sfeervolle Dimarcheiou plein bij “Olive Tree” om daar de maaltijd te nuttigen. Met uitzicht op veel restaurantjes, het stadhuis, de Agios Lakovos kathedraal en wel een hele mooie plamboom is het goed toeven hier. En dan weer terug naar de baai bij Gouvia. Sjonge 24.6 knopen wind en meer, we gaan aardig schuin en de golven bouwen zich lekker op.

DSC_1013.JPG100_5625.jpg100_5631.jpgDSC_1045.JPGDSC_1555.jpg100_5648.jpg