Hollandse gezelligheid in de Kalámi baai op het eiland Korfoe

Vanaf de Komenibaai is het maar 6 mijl naar de Kalámibaai. Maar… we doen er wel 4 uur over dankzij de wind die er bijna niet is. In 20 meter diepte gooien we  ons anker uit. In taverna “White House” maken we kennis met Afra en Rob van de Thalassa en hun bemanning Amalia en Frans-Erik. Zij hebben vanaf april geen Nederlandse zeilers meer ontmoet. Ook hier is het afmeren met Beautje geen sinecure. Cees gooit een ankertje uit. Ann gaat met een lijn via het bijbootje van de WingIV naar de steiger. Maar…. ze blijft met haar voet haken en valt half in het water. Gevolg wel een heel bijzonder design jurkje. We worden uitgenodigd op de Thalassa met tapas gemaakt door de Spaanse Amalia. Heel spontaan besluiten we om met z’n achten te gaan eten in taverna White House. Het blijft toch bijzonder, uit eten gaan met mensen die je nog nauwelijks kent.

DSC_0329.JPGDSC_0338.JPGDSC_0358.JPGDSC_0374.JPG100_5960.jpgDSC_0388.JPG

Een dag later zien we de Cooky verschijnen. Zondag 17 augustus wordt er harde wind voorspeld en die komt ‘s middags opzetten. Een springkussen onderdeel van een “speeltuin” bij een motorboot vliegt ondersteboven. We waaien bijna uit ons hemd en moeten ons glas goed vasthouden bij de lekkere borrel van Christine en Henk. De volgende dag maken we een wandeling naar de Agnibaai maar na een stevige klim zijn we eral omheen gewandeld. Eh, hebben we een weggetje gemist, inderdaad. En dan komen we wel beneden bij de baai. We zien hier dat met een speciaal kokertje op een stok cactusvruchten worden geplukt.

DSC_0397.JPGDSC_0399.JPGDSC_0429.JPG

Dinsdag 19 augustus 2014 duurt het anker ophalen heel wat langer. Er zitten glibberige slierten aan de anker ketting  en een heel dik touw gedraaid erom heen. Met een duik-en vleesmes krijgt Cees uiteindelijk het touw los. Hè hè klaar is Cees, nou dag mooie baai met zijn vele cipressen. Maar nee de ankerlier van de Wing IV doet het niet dus gaan we weer voor anker. Pas drie uur later is die klus door Willem en Cees geklaard. We zeilen langs vele idyllische baaitjes in het noorden van het eiland Korfoe naar de Soukia baai vlak bij Kassiopi.

DSC_0434.JPGDSC_0456.JPGDSC_0466.JPG