Veertig meter nieuwe ankerketting

Zondag 5 augustus 2012 gaan we voor anker bij Korfos. We zien drie blusvliegtuigen vlak bij de boot waterscheppen. En dan komen Le Clapotis en de New Breeze de baai binnen varen. Het is volgens de Grieken nu extreem warm. We slapen ’s nachts voor het eerst buiten omdat het binnen echt niet uit te houden is.  Jammer dat de boot niet voorzien is van een airco. Zou in deze hitte geen overbodige luxe zijn. Ann gaat  in Korfos naar een Griekse kapper.

DSC_1091.jpgDSC_1117.jpgDSC_1125.jpg
We hebben hele gezellige dagen zo met elkaar. We gaan uit eten en bbq-en op de New Breeze. Heel decadent want zij hebben een ijsblokjes machine aan boord, ha ha. En wat dacht je van houtskool spray voor de gas bbq. Nog nooit van gehoord, maar ozo heerlijk. Donderdag 9 augustus 2012 zeilen we met z’n drieën naar Poros. De volgende dag denkt Cees dat we niet goed liggen. Er staat een dwarse harde wind. Het is toch niet druk dus we gaan gewoon langszij aan de steiger liggen. Maar als we geweten hadden dat er een flottielje aan zou komen hadden we dat nooit gedaan. Wat een commentaar. Maar de ankerlier werkt niet. Dick komt zelfs helpen met een hamer een WD-40, hi hi. En Cees Calpotis geeft mentale steun.
DSC_1131.jpgDSC_1132.jpgDSC_1136.jpgDSC_1139.jpgDSC_1140.jpgDSC_1144.jpg
Omdat we toch aan de kade liggen en de dames gisteren al hebben gekeken naar ankerketting besluit Cees deze te verlengen en niet  pas in Marmaris. In totaal hebben we nu 85 meter ankerketting. Met een beetje passen en meten gaat tie precies in de ankerbak. Heel vervelend dat Maud en Dick teveel tonijn kopen. Wel een kilo voor z’n tweetjes. Wij boffen want we worden uitgenodigd om deze samen met hen te verorberen.
DSC_1145.jpgDSC_1152.jpgDSC_1161.jpg