Quad rijden, Chillen, Aigina en vissen

Vanmorgen, woensdag 22 augustus 2012, zijn we vertrokken om de terugweg naar Athene in te zetten. Na een aantal dagen in Poros hebben we het plan om terug te gaan naar Korfos. Na discussie van Niels en Cees gaan we niet naar Korfos maar naar Aigina, ligt stuk dichter bij en is minder ver van Athene, wat mij betreft een goede keuze. Ik ben niet echt een held als het gaat om reizen, dus minder varen betekent voor mij minder kans op een kotsje… De laatste dagen op Poros hebben we niet stil gezeten.  Maandag 20 augustus hebben we een quad gehuurd. Bepakt en bezakt gaan Niels en ik op pad met de quad. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die we willen zien en natuurlijk wil Niels ook graag off road scheuren. We gaan naar een oud heiligdom van Poseidon, wat eigenlijk niet veel meer is dan een paar stenen, maar wel een leuk uitzicht. We gaan naar alle uithoeken van het eiland, elke baai die bereikbaar is met de quad gaan we heen, ook al betekent dat wel dat we behoorlijk heen en weer hobbelen op de onverharde wegen. Halverwege de dag is het zo warm dat Niels en ik lekker een duik nemen en lekker gaan lunchen, Niels heeft nog nooooit zo lekker geluncht. De middag is voor Cees en Ann op de quad, ook zij rijden een paar rondjes over het eiland. Op het einde van de dag neemt Niels Anneke ook nog mee naar een klooster.

DSC_1379.jpgDSC_1386.jpgDSC_1397.jpgDSC_1421.jpgDSC_1435.jpgDSC_1438.jpg

Na zo’n enerverende dag op een quad is dinsdag een heerlijke childag. De wind is alweer wat minder, maar nog te ruig voor mij, dus blijven we nog een dagje in Poros. Het wordt een dagje waarbij we allemaal voor onszelf wat doen, Cees klust, Niels zwemt, Ann doet haar dingetjes en ik maak mijn japanse puzzels. ’s Avonds gaan we lekker gyros eten bij Cees z’n favoriete tentje. Na de gyros gaan we een spelletje mexen om wie de afwas moet doen de volgende dag. Ik kende de regels nog niet, maar blijkt dat ik er best goed in ben.

DSC_1446.jpgDSC_1447.jpgDSC_1453.jpg

Woensdagmorgen zijn we weer vertrokken. Er werd nog windkracht 4 voorspeld dus ik had me mentaal al voorbereid op een lastig dagje vol misselijkheid. Niets is minder waar, lekker rustig windje en we zeilen lekker naar Aigina. Aangekomen in de baai lekker zwemmen in het heldere water. We kunnen hier heel makkelijk naar de bodem kijken en we zien allemaal vissen. Niels doet nog een poging om te vissen, nadat hij eigenlijk al afscheid had genomen van de hengel voor dit jaar. Gelukkig heeft hij de hengel nog gepakt want het is prijsschieten hier. De ene na de andere vis wordt omhoog gehaald. Blijken wel venijnige visjes te zijn, stekels op de rug die Cees een aantal keer bloed weten te trekken. De haakjes zitten ook behoorlijk goed vast waardoor Niels zelfs in van zijn haakjes verliest in een vissenbek. Maar na een uurtje hebben we toch al een hele emmer vol. Ik vind het maar niks die wiebelige beestjes in je hand houden, dus ik laat dat lekker aan Cees en Niels over. Met 16 vissen in de emmer gaat Cees aan de slag om ze allemaal te ontdoen van kop en ingewanden, wat een stank geeft dat zeg. Toch smaken ze heerlijk bij het eten, lekker gebakken door Cees, met lekkere groenten en aardappeltjes van Anneke. Morgen de laatste dag varen richting Athene, vrijdag weer naar huis, na deze heerlijke dagen op de Beau, echt een heerlijke vakantie.

DSC_1493.jpgDSC_1498.jpgDSC_1500.jpg

Gastenpost door Eline & Niels