Niels en Eline in Athene en de Akropolis

Zondag de 12e augustus 2012 verlaten we Poros om 8 mijl voor Athene in een baai voor anker te gaan. Maar als we een uur liggen begint het zo hard te waaien en komen er zulke hoge golven de baai binnen rollen dat we besluiten anker op te gaan.We zoeken ons heil bij Salamina. Wel weer 12 mijl verder. De volgende morgen zijn we vroeg op om naar Zea marina te varen. Rond half twee zien we Niels en Eline verschijnen. Heerlijk om ze om ons heen te hebben. Ze zijn aardig moe want bij hen ging ’s nachts om één uur de wekkker.

DSC_1164.jpgDSC_1167.jpgDSC_1168.jpg

We lunchen gezellig  en iedereen gaat even zijn logboek bij werken. We doen gezamelijk inkopen bij de vierverdiepingen hoge Carrefour. Jammer voor Niels maar de volgende dag staan we al weer vroeg op. We gaan vandaag naar de Akropolis. Eerst lopend naar het metro station . En dan nog een half uurtje met de metro. We stappen één keer over. Bij ons in de coupé stapt een zwerver naar binnen en die verspreidt een lucht. Niet normaal. Als we naar de Akropolis lopen is het al aardig druk. Fijn dat Niels en Eline hun studenten kaart bij zich hebben want ze kunnen gratis naar binnen. Vanaf de Akropolis hebben we een schitterend uitzicht over de stad Athene.

DSC_1191.jpgDSC_1194.jpgDSC_1196.jpgDSC_1208.jpgDSC_1210.jpgDSC_1215.jpg

Het Parthenon is één van de beroemdste gebouwen van de wereld. In 447 v.Chr. begon men met de bouw en men heeft er 15 jaar over gedaan voordat tie af was. De voornaamst functie van de tempel was de huisvesting van het 12 meter hoge beeld van Athene. Door de eeuwen heen is hij gebruikt als kerk, moskee en arsenaal. Hoewel het Parthenon veel te lijden heeft gehad is het nogsteeds het symbool van stad. We brengen daarna een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum. Het museum is gebouwd over opgravingen. Betonnen pilaren en een glazen vloer maken het mogelijk om zo naar de ruïnes onder je te kijken. Heel spectaculair. Eline en Niels maken kennis met Marijke en Cees van Le Clapotis en met Piet en Wiets van de Tringus. De Tringus hebben we in La Coruna ontmoet zo’n 2 jaar geleden.

DSC_1218.jpgDSC_1220.jpgDSC_1225.jpgDSC_1237.jpgDSC_1252.jpgDSC_1258.jpg