Het kanaal van Korinthe

Maandagochtend  30 juli 2012 zwaaien we de WingIV uit. Zij varen rondom de Peloponnesos. Wij gaan door het Korinthekanaal. We blijven nog een dag in Itéa. Doen boodschappen en zwemmen in zee voor wat verkoeling. De volgende dag staat er al redelijk vroeg wat wind. We varen gelijktijdig met Le Clapotis de haven uit. Het wordt een rare zeildag. Eerst wind, dan dobberen, dan even heel veel wind en dan weer dobberen. Net als Cees zegt,”nu gaan we motoren” komt er wind opzetten. We zeilen 38 mijl in tien uur. Vlak voor de commerciële haven van Korinthe horen we een hoge fluittoon. En daarna nog één. Cees kijkt door de verrekijker en ziet een man op een huurboot wenken. Ze denken dat ze hun schroef zijn verloren en daardoor stuurloos zijn geworden. We varen langszij en maken lijnen aan elkaar vast. Ze krijgen een sleepie van ons naar de kademuur van de haven. Goede stuurmanskunst bij het aanleggen Cees.

DSC_0980.jpgDSC_0989.jpgDSC_0984.jpg
Woensdag 1 augustus 2012 krijgen we rond tien uur groen licht om door het Korinthe kanaal te varen. Een lang gekoesterde wens van Cees. Een Fisherman’s friend momentje. Het is een kunstmatig aangelegde waterweg, een lijnrecht kanaal van 3.5 mijl lang, 25 meter breed en 8 meter diep.
DSC_1006.jpgDSC_1009.jpgDSC_1023.jpg
De bruggen hier die de Peloponnesos met het vaste land van Griekenland verbindt liggen 52 meter boven de waterspiegel. Hoge stenen wanden aan weerszijden. Er staat een sterke stroom in het kanaal. Het Korinthekanaal is één van de duurste kanalen per mijl in de wereld. Wij betalen 270 euro. We hadden het niet willen missen. We zijn van de Ionische zee in de Egeïsche zee beland. Al kruisend zeilen we naar Salamina. Liggen hier 2 dagen voor anker en gaan dan vrijdag 3 augustus 2012 naar Korfos waar we aan de kade gaan liggen bij taveerna Stavedo. Aan de elektriciteit. Het is even tijd voor een spik en span en handwas moment.
DSC_1028.jpgDSC_1030.jpgDSC_1041.jpgDSC_1046.jpgDSC_1048.jpgDSC_1054.jpg

 

Reacties

 1. Piet en Babs schreef:

  Anneke en Cees,

  Wat zien en genieten jullie enorm. Een heel andere wereld gaat open via jullie route met de boot. Zo is dat in zekere zin ook voor ons als we met de motor op stap gaan naar het buitenland. Je komt op plaatsen waar je met een auto niet komt.
  Zo zijn wij in 2000 op Kreta geweest via Italië ( Acona )met de veerboot over naar Griekenland ( 23 uur varen ) . We zijn daarbij ook over het kanaal van Korintië gereden over een van de bruggen die je ziet. We hebben uitgebreid dat kanaal bezichtigd. Het leuke was dat er een vrachtschip aan kwam varen waarvan wij meende dat de schipper een borrel te veel op had, Zigzaggend ging hij daar dat kanaal. Later zijn we op de boot naar Kreta gestapt om nog eens 11 uur te varen.
  Cees en Anneke wij wensen jullie nog heel veel goede en mooie dagen en … behouden vaart
  Groeten
  Piet en Babs

 2. Marga schreef:

  Lieve familieleden,

  Peter en ik zijn weer op Nederlandse bodem.
  Ik heb er 3 kwartier over gedaan om weer helemaal bij te zijn wat betreft jullie reisverhalen. Wat een belevenissen! En wat een ervaring om door het kanaal van Korinthe te varen. Fantastisch!

  Een behouden vaart en een dikke kus van Peter en Marga

 3. pa en ma schreef:

  Lieve Cees en Anneke, pa is vandaag naar Schiedam en ik ben de hele dag bij Peter en Marga. Peter en Marga hebben lekker gekookt en we hebben in de tuin gegeten. Eindelijk heerlijk weer. Zij zijn naar Berlijn geweest en ik had mijn boek meegenomen van Berlijn. Dat hebben we samen bekeken. Nu ga ik weer naar huis, want pa komt om 16.30 uur weer thuis We hebben het dikwijls over jullie.
  Wijnand gaat vanavond naar het feestje van Anneloes en Dennis. De andere 3 jongens zitten aan het Lago di Maggiore. Wijnand vliegt zondag naar de jongens.

  Veel liefs van ma

  • Cees en Anneke schreef:

   Lieve Pa en Ma,

   Leuk hè dat we hebben kunnen skype toen jullie bij Niels en Eline hebben gegeten.

   Dikke knuffels van Cees en Anneke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin