Edwin en Viola en de Hop on Hop off bus in Athene

Aan alle fijne en gezellige dingen komt een einde. Niels en Eline hebben hun koffer gepakt en vertrekken vrijdagochtend de 25e augustus 2012 bijtijds richting vliegveld. Wij gaan twee dagen Athene verkennen met een Hop- on Hop- off bus. Bij het Parlementsgebouw en het Graf van de Onbekende Soldaat zien we de wisseling van de wacht met plooirokken aan en pompoenen op hun schoenen. We stappen uit bij Monastraki en lopen door de wijk Plaka en belanden op een soort vlooienmarkt. We zien de Romeinse Angora en de achthoekige Toren der Winden met wateruurwerk en windwijzer en de ruïnes van de tempel van Zeus. De volgende dag stappen we uit bij de National Library en het universiteitsgebouw en lopen door leuke winkelstraten.

DSC_1503.JPGP8260156.JPGDSC_1549.JPG
De New Breeze ligt nu ook bij ons in de haven. Zij krijgen hun dochter Lauret met vriend Stefan aan boord en wij onze vrienden Edwin en Viola. Het toeval wil dat ze dezelfde vlucht hebben en vanaf het vliegveld met z’n vieren een taxi nemen. Om elf uur staan ze al bij de boot. Zo die heeft er de vaart in gehad. Heel gezellig om elkaar weer te zien. ’s Middags haalt Viola Edwin over om toch even Athene te verkennen. Echte bikkels want de thermometer staat op 36 graden. ’s Avonds gaan we met z’n achten uit eten.
DSC_1592.JPGDSC_1610.JPGDSC_1617.JPG
 De volgende dag verlaten we rond half elf Zeamarina.  Er is niet echt veel wind voorspeld  maar als we de haven uitvaren zien we al schuimkopjes. Oei, tussen de 18 à 26 knopen wind. Maar het blijkt geen enkel probleem voor Ed en Viool.  Edwin probeert het record te verbreken. Het hoogste wat we op de logspeed hebben gezien is 9.3 knopen. Super. Rond vieren leggen we aan met de achterkant aan de steiger. We borrelen en zwemmen. Zelfs Edwin neemt een duik in het warme zeewater. Er worden foto’s gemaakt met de onderwatercamera van Ed en Viool. Echt gaaf. We maken een wandeling  door kleine straatjes, pikken een terrasje en eten dit keer met z’n vieren aan boord.
P8260141.JPGDSC_1631.JPGDSC_1620.JPGP8270172.JPGP8270175.JPGDSC_1644.JPG

Reacties

 1. Anneke REEDIJK schreef:

  Hallo werelsreizigers,
  Super al die enthousiaste verhalen, het is elke keer een feest om ze te lezen. Wij zijn de dagen aan het aftellen zaterdag de 8e vertrekken wij naar Kefalonie, de 15de zeilen wij vanuit vounaki.
  Wij zijn de route al aan het uitzetten met name Frans Stas is daar mee bezig. Wij gaan vanuit vounaki toch de zuidelijke route nemen ten zuiden van lefkas daar liggen voldoende leuke eilanden met leuke baaien en dorpjes. Wij hebben helaas maar een weekje en zijn heel benieuwd hoed de catamaran zeilt, hij is wel erg groot maar het is wel een uitdaging. Ik zag dat Viola en Edwin r waren, doe ze maar de groeten, geniet lekker dan doen wij het ook.
  Gr. Anneke reedijk

 2. Els Hilhorst schreef:

  Ha Luitjes, dat is leuk. Wat zullen jullie het naar je zin hebben zeg. Leuk dat jullie nog even in Anthene zijn geweest met die hitte. Gaaf dat je ook gelijk foto’s kunt zien. Geniet er maar van, hier is het ook aardig weer en Ed na dit weekje zeker weer aan de sport hahaha Veel liefs Els

 3. Rosalie Renaud schreef:

  Lieve An, Cees, Ed ,Viola,

  Als ik de foto’s zie ben ik best een beetje jaloers. Als ik lees over schuimkopjes en tussen de 18 en 26 knopen wind (geen idee wat het inhoudt), maar dan die ‘oei’ erachter in jullie verslag, dan ben ik blij dat ik thuis ben….. Ik ga maandag op ‘vakantie’ met 38 achtste groepers. Ook leuk! Geniet ervan met z’n viertjes!
  groeten,
  Rosalie XXX

 4. maja schreef:

  Geweldig jongens. Dat is dus van het leven genieten. Ed en Viool, nog een paar dagen en dan begint het gewone leven weer. Dus geniet er heel erg van. Kees en Anneke, jullie hebben het geweldig op die boot. Veel groetjes en tot gauw ziens en een dikke kus voor jullie allemaal.
  Maja.

 5. Marjan schreef:

  Leuke verhalen uit zonnige oorden. Fijn om te lezen. Ga zo door!

  Groet van Marjan

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin