Aias baai, Korfos, Epidhavros en Poros

Woensdag 15 augustus 2012 loopt Anneke met boodschappentassen over de steiger. Maar dat gaat niet lukken vandaag want het blijkt een nationale feestdag te zijn ter ere van Maria Hemelvaart, alle winkels zijn dicht. Rond elven gooien we de trossen los. Omdat we tegen wind hebben, “volgens Niels hebben we dat atijd” kruisen we naar de baai Aias. Met die warmte is het heerlijk op het water. Er staat niet echt veel wind dus voor Eline prima te doen. We zwemmen en ’s avonds gaan we in een restaurant waar alleen locals zitten uitstekend uit eten met live muziek. Erg gezellig.

DSC_1270.jpgDSC_1287.jpgDSC_1302.jpg

De volgende dag zeilen we naar Korfos. Mmm jammer dat we daar slalom moeten zwemmen tussen de kwallen in het water. Brr, Eline en Anneke houden daar niet zo van. Op de boot staan we om de beurt op de uitkijk of we ze zien aankomen. We borrelen op de Tringus die naast ons voor anker ligt en ’s avond een bbq met de Cobb. Er staat weinig wind dus het is wel puffen geblazen. De volgende dag kruisen we naar Epidhavros.

DSC_1303.jpgDSC_1306.jpgDSC_1308.jpgDSC_1309.jpgDSC_1354.jpgDSC_1355.jpg

Poros is onze volgende bestemming. Er staat nu veel meer wind en Eline doet net geen kotsje. Gelukkig maar. Omdat er een Meltémi wind is voorspeld blijven we een paar dagen in Poros liggen.  De Meltémi is een stormachtige wind afkomstig uit het noorden die ieder moment vooral in juli en augustus kan opsteken. Niels vangt een vis, hi hi wat een joekel. We maken een wandeling langs de kade, lezen, zwemmen, varen wat rond met het Beautje en vermaken ons met kijken naar de vele boten die zich tussen  andere boten proberen te wurmen. Ook gaan we langs de Lady Annila van Jonas en Sophie uit Zweden. Meer dan een jaar geleden zijn we hun tegen gekomen in Gibraltar en Almerimar.

DSC_1358.jpgDSC_1363.jpgDSC_1366.jpg

.