Een- doe – geen- oog- dicht- nachtje

Door het warme weer nemen we vaak even een plons in het water. Heerlijk verkoelend. Zo ook op donderdag 4 augustus 2011. Maar dan voelt Cees ineens iets langs zich heen gaan. En dan steekt er iets. Is hij toch gebeten door een kwal. Best pijnlijk. Zijn bovenarm komt onder de bultjes te zitten. ‘s Avonds genieten we in Fornells van een Menorcaans optreden met muziek en zang. Tijdens dat optreden zien we een hele grote kakkerlak over de grond lopen. Brrr. Iedereen die het ziet springt van schrik opzij. De nachtmerrie van iedere zeiler. Kakkerlakken aan boord. Wij maken altijd even onze slippers nat als we weer aan boord stappen. Eitjes kunnen zo onder je schoenen of slippers zitten. Ook houden we etenswaren e.d zo goed mogelijk in de gaten.


IMG_0125.jpgIMG_0132.jpgDSC_2536.jpg

Vrijdag 5 augustus 2011 liggen er 3 andere Nederlandse boten in de baai van Fornells waar we gezellig mee borrelen. De Lowlander, Le Clapotis en de Passion. Zij liggen ook te wachten op een goed windje om naar Sardinië te zeilen. Ondertussen bekijken we Torre de Fornells en er komt een zeer groot dwars getuigd schip, de Belem, vlak bij ons voor anker liggen.

DSC_2532.jpgDSC_2505.jpgDSC_2495.jpg

Maandagavond 9 augustus 2011 neemt de wind zo toe dat we om beurten ankerwacht houden. En dat is maar goed ook want om ons heen slaan 2 boten los. Één boot is zo dichtbij dat we proberen ze wakker te maken door te schreeuwen, te toeteren en te schijnen met een felle lamp. Nou die zijn niet wakker te krijgen. Een doe- geen- oog -dicht -nachtje. De nacht daarop is er weer harde wind tussen de 25 en 35 knopen. We besluiten gewoon te gaan slapen met een ankeralarm. Nou niet dus. Ann ligt nog maar net op haar bedje als we rond middernacht een zeer harde knal horen en nog één. Jemig is er een andere boot tegen ons opgeknald. Ook deze nacht dus niet echt geslapen. Het lijkt wel mode want er varen aardig wat boten met motor aan om ons heen. Pas als het licht begint te worden durven ze weer opnieuw te ankeren.

IMG_0140.jpgDSC_2509.jpgIMG_0142.jpg

Reacties

 1. Wijnand schreef:

  Hallo,

  Wat een gedoe zeg, dat ankeren. Dat is volgens mij een vak apart daar!
  Wel tijd voor een siësta gehad om wat bij te slapen?
  Rutger, Lourens en ik zijn afgelopen weekend terug gekomen uit Italië. We zijn heerlijk naar het Gardameer, Rimini, Florence, Pisa en Lucca geweest.
  Alvast een goede reis naar Sardinië gewenst.

  Groeten, Wijnand

  • Anneke schreef:

   ha Wijnand,

   We hebben al foto’s van jullie vakantie gezien op face book.Super.
   En ja dat ankeren dat is inderdaad een kunst opzich.
   Maar met die storm heeft ons ankertje het wel gehouden vannacht.

   gr. oom Cees en tante Ann

 2. Truus schreef:

  Never a dull moment, bij jullie. Het is er wel ontzettend mooi hoor.

 3. Bart schreef:

  Ann, Cees,
  Lekker bezig jullie. Is dat nou je welverdiende rust??? ;-).

  Ben benieuwd naar de overtoch naar Sardinie…

  Spannend allemaal.
  grtjs,
  Bart en Ta.

 4. Frank schreef:

  Hoi Ann en Cees,

  dat ankeren lijkt wel wat op enteren, maar dat je ze dan ook nog wakker moet maken….luie piraten zeker!
  Bedankt voor de felicitatie, je bent in ieder geval de eerste!!
  Niet zo fijn voor Cees een kwallenarm ik hoop dat hij er niet zoveel last van heeft want met deze windkracht moet er wel gewerkt worden op de boot.
  Ik hoop dat de weergoden een beetje mee gaan werken, niet alleen voor jullie maar ook hier.

  Groetjes,
  Frank.

 5. Nikki schreef:

  Hoi daar!
  Leuk om jullie avonturen te lezen!
  Hoe gaat het An? Hier weer bezig met opstarten van het nieuwe schooljaar. De bruiloft was trouwens super! Hier een linkje naar de foto’s van de fotograaf: http://www.stefansegers.nl/bruiloften/bruiloft-nikki-en-peter/
  Groetjes, Nikki

  • Anneke schreef:

   Ha Nikki,

   Leuk die link naar de foto’s. Heb ik toch een impressie van jullie trouwdag. Wat een mooie trouwjurk en je ziet er stralend uit.

   Liefs van Ann

 6. Dennis schreef:

  Ziet er gezellie uit!
  Ik ben trouwens online op skype.

  Kusjes Loes en Dennis

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin