Een- doe – geen- oog- dicht- nachtje

Door het warme weer nemen we vaak even een plons in het water. Heerlijk verkoelend. Zo ook op donderdag 4 augustus 2011. Maar dan voelt Cees ineens iets langs zich heen gaan. En dan steekt er iets. Is hij toch gebeten door een kwal. Best pijnlijk. Zijn bovenarm komt onder de bultjes te zitten. ‘s Avonds genieten we in Fornells van een Menorcaans optreden met muziek en zang. Tijdens dat optreden zien we een hele grote kakkerlak over de grond lopen. Brrr. Iedereen die het ziet springt van schrik opzij. De nachtmerrie van iedere zeiler. Kakkerlakken aan boord. Wij maken altijd even onze slippers nat als we weer aan boord stappen. Eitjes kunnen zo onder je schoenen of slippers zitten. Ook houden we etenswaren e.d zo goed mogelijk in de gaten.


IMG_0125.jpgIMG_0132.jpgDSC_2536.jpg

Vrijdag 5 augustus 2011 liggen er 3 andere Nederlandse boten in de baai van Fornells waar we gezellig mee borrelen. De Lowlander, Le Clapotis en de Passion. Zij liggen ook te wachten op een goed windje om naar Sardinië te zeilen. Ondertussen bekijken we Torre de Fornells en er komt een zeer groot dwars getuigd schip, de Belem, vlak bij ons voor anker liggen.

DSC_2532.jpgDSC_2505.jpgDSC_2495.jpg

Maandagavond 9 augustus 2011 neemt de wind zo toe dat we om beurten ankerwacht houden. En dat is maar goed ook want om ons heen slaan 2 boten los. Één boot is zo dichtbij dat we proberen ze wakker te maken door te schreeuwen, te toeteren en te schijnen met een felle lamp. Nou die zijn niet wakker te krijgen. Een doe- geen- oog -dicht -nachtje. De nacht daarop is er weer harde wind tussen de 25 en 35 knopen. We besluiten gewoon te gaan slapen met een ankeralarm. Nou niet dus. Ann ligt nog maar net op haar bedje als we rond middernacht een zeer harde knal horen en nog één. Jemig is er een andere boot tegen ons opgeknald. Ook deze nacht dus niet echt geslapen. Het lijkt wel mode want er varen aardig wat boten met motor aan om ons heen. Pas als het licht begint te worden durven ze weer opnieuw te ankeren.

IMG_0140.jpgDSC_2509.jpgIMG_0142.jpg