Regatta’s, mooring en bosbranden

We zijn van Playa de Silgar anker op gegaan naar Combarro. Combarro heeft dit jaar 2010 een nieuwe marina gekregen en we keken er erg naar uit, na 8 dagen voor anker te hebben gelegen. In een marina kan je net even wat meer doen, dan voor anker: wassen, accu’s helemaal opladen, vers water, je boot met een goed gevoel achterlaten etc. De marina was daar inderdaad en was slechts voor 30% gevuld. Een havenmeester geeft echter aan dat de haven vol is. Nu ben ik een redelijke pessimist, maar de haven vol terwijl ik maar voor 30% vulling zie, gaat mij zelfs te ver. Later geeft de havenmeester aan dat er over 2 uur 120 jachten aankomen, in verband met een regatta. Nu hadden we dit verhaal al eens eerder gehoord in Vilagarcia, dus we geloofden hem niet, maar moesten toch weg. Als alternatief wees hij naar een paar moorings, van overigs redelijk groot formaat. Dan maar daar een nachtje liggen, want morgen is er plek genoeg. Nu weten wij van moorings dat deze nogal moeilijk op te pakken zijn en dat er dus de nodige vaardigheid voor nodig is om onze lijn door het oog van de mooring te krijgen. Ann moest dit plat op haar buik, op het voorschip voor elkaar zien te krijgen, want ik sta dan achter te manoeuvreren. De eerste mooring blijkt te laag te liggen, want Ann kan er niet bij. Ik sta dan achterop vol onbegrip aanwijzingen te geven, maar de mooring wordt daar niet hoger door. We gaan naar mooring nummer twee, deze is iets hoger, zodat Ann het lijntje wel door het oogje krijgt. We liggen vast. Tevens zien we een klein rookpluimpje in het bos. Onze kwalificatie is: bosbrand. Daar komen de Spanjaarden ook achter, echter dan is het geen rookpluimpje meer. Blusvliegtuigen en blushelikopters vliegen langs ons schip om water te scheppen, een lawaai van jewelste, maar wel indrukwekkend. Tevens komen inderdaad de 120 jachten aan om af te meren in de marina. Al met al een druk middagje.

DSC_0885.jpgDSC_0840.jpgDSC_0843.jpgDSC_0852.jpgDSC_0864.jpgDSC_0880.jpgDSC_0908.jpgDSC_0940.jpgDSC_0948.jpg

p.s. de filmpjes kunnen in betere kwaliteit bekeken worden door tijdens het kijken rechts onder in het youtube filmpje op 240p te klikken en een hogere resolutie te kiezen.

Reacties

 1. admin schreef:

  Mooie filmpjes!

 2. Leon schreef:

  Hey,

  leuke posts allemaal. Vette foto’s en twee leuke filmpjes.

  De dataverzameling voor mijn thesis is bijna rond dus ik zal jullie even een update geven van de status van Galicië (de regio waarin jullie nu zijn).

  De regio presteert ondergemiddeld (ten opzichte van de EU) wat betreft onderzoeks en ontwikkeling activiteiten (R&D). De regio kent een laag aantal mensen met een HBO of universitaire opleiding. Er is 1 universiteit in de regio die tot de beste 600 universiteiten van de wereld behoort
  Universidade De Santiago De Compostela (in Zuid-Holland zijn er 3, TUD, Leiden en Erasmus uni). De regio kent weinig high-tech bedrijven. Werkgevers zijn per jaar gemiddeld 21.018 euro kwijt per werknemer (in Zuid-Holland 35.909). En de regio is slecht ontsloten (bereikbaarheid) ten opzichte van de rest van Europa.

  Weten jullie dat ook weer 😉

 3. Hoi Anneke en Cees,

  Weer eens een reactie van ons. We volgen alles en het is steeds weer heel mooi en leuk om te lezen en te zien. Wat een spektakel met die bosbranden! Leuk gefilmd! Zo maak je wat mee.

  En ik heb meteen een economie-lesje van Leon over Galicië meegepikt.

  Jullie moeten wel goed samenwerken met dat aanmeren.

  Hier gaat alles zijn gangetje. Einde schoolvakantie nadert. Didi heeft nog geen kamer, maar wel een aanbod om tijdelijk te logeren in Vleuten. Morgen gaat ze weer hospiteren in Utrecht. Leon nog een tip?

  Nog heel veel plezier en blijf ons boeien met verhalen en foto’s.

  Groet,
  Martien

  • Leon schreef:

   Hey Martien,

   Tips voor een kamer in Utrecht. SSHU en kamernet doet Didi al via zoeken volgens mij. Antikraak organisaties is ook nog een optie. Verder moet je zorgen dat je bij een hospiteeravond een beetje opvalt, zorg dat je zoveel mogelijk huisgenoten spreekt. De aanhouder wint bij het zoeken naar een kamer.

   Deze week zijn de introductie-dagen in Utrecht (de UIT), het is handig om daarbij aanwezig te zijn om Utrecht te leren kennen.

   Groetjes

 4. frank schreef:

  Hallo Avonturiers, we houden jullie reis nog steeds bij, echt avontuurlijk en een swantje 57 is niet mis ha ha, Gr Frank & Inek

 5. Truus schreef:

  Hoi Anneke en Cees, zo zitten jullie midden in ons wereldnieuws. Wel imponerend he.
  Als ik jullie blog lees dan kan ik me haast niet voorstellen dat sommige mensen dit in hun eentje doen (zeilen over de wereldzeeen dus). Of zouden ze dan toch personeel aan boord hebben?
  Hier is het niet meer zo droog en warm dus niet zoveel gevaar voor bosbranden.
  Groetjes Truus

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Truus,

   Ik moet er ook niet aan denken om in mijn eentje te zeilen. Na de Golf van Biskaje waren we al moe en Laura doet alles op zo’n jonge leeftijd in haar eentje. Er wordt hier in Vigo ook regen voorspeld voor a.s maandag. Er zijn in Portugal trouwens ook veel bosbranden.

 6. Monique schreef:

  Ha Ann en Cees,

  Het lijkt me echt een gave reis die jullie maken. Eind van de maand vertrekken we naar Portugal voor 2 weken vakantie. Ik zou het op prijs stellen als jullie die blusvliegtuigen een beetje aanmoedigen want ik heb geen zin in fik.

  Zoals een van de vorige schrijvers al schrijft: het is hier hondenweer. Vandaag storm en regen. Maar onze Helga blijft optimistisch.

  Kunnen er volgende keer ook filmpjes van het “vangen” van de mooring door Ann op jullie site komen? Kan ik me nog beter in leven in jullie reis en bij behorende uitdagingen.

  Mijn grootste uitdaging op dit moment is die ellendige halsbandparkieten (waarom heten ze eigelijk parkieten? Het lijken meer papegaaien) uit mijn appelboom houden. Lukt maar zeer matig waardoor de appeloogst als redelijk mislukt kan worden beschouwd.

  Opnieuw een goede reis gewenst. Monique

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Monique.

   Waar gaan jullie naar toe in Portugal? Er wordt hier regen voorspeld dus de kans op bosbranden wordt dan aanzienlijk kleiner.En het filmpje van het aanleggen aan een mooring mag jij komen doen wat wij hebben onze handen al vol. Je bent toch in de buurt.Succes met het beschermen van je appel oogst.

 7. Bart schreef:

  Ann, Cees,
  Geweldig jullie vorderingen en avonturen. Echt leuk om te volgen… Bijzonder toch dat je lang naar zo’n moment uitkijkt, het dan echt mag ondernemen, en het vervolgens ook nog zo leuk hebt!!!!

  Ben benieuwd naar de volgende posts!
  grtjs,
  Bart

 8. Anneloes schreef:

  anneloes heeft haar auto theorie gehaald 😀
  8 fout voor gevaarherkenning en 0 fout voor verkeersregels en inzicht vragen.
  goed hè :D?

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin