Póvoa de Varzim en Porto. (gastenpost door Guido)

Zaterdag 28 augustus 2010 een rustige zee dus heel simpel doorgevaren van Viana do Castelo naar Póvoa de Varzim. Nauwelijks wind dus moest de motor bij. Volgens Cees bijten de makrelen niet als je harder als 5 knopen vaart en hij heeft het bewezen. Pas toen we het zeil hadden gezet en nauwelijks vooruit kwamen, kreeg hij 2 makrelen aan de lijn. Ze werden ondermaats beoordeeld en moesten dus worden terug gegooid. Aangekomen in Póvoa de Varzim werd het stadje weer verkend en boodschappen gedaan. ’s-Avonds gaat eindelijk Cees zijn wijnkelder open en kwam er een fantastische Rioja te voorschijn als begeleider van heerlijke rib eye. Als je denkt tijdens een zeilreis uit te rusten dan heb je het bij Cees en Ann helemaal aan het verkeerde eind. Zondag 29 augustus 2010 om 08.00 uur op en dit niet om de kerk te bezoeken. Zonder eten de metro in ( ontbijten doen we wel onderweg volgens Ann) en naar Porto. Bij de eerste kerk die we tegen komen wordt de nieuwste brandweerwagen van Porto ingezegend, waarna we het tijd vonden om ons eens tegoed te doen aan de heerlijke zoetigheden van Portugal. Een fantastische stad die je alleen van boven naar beneden moet bezoeken. De hele dag aan de wandel over allerlei trappetjes. Onderaan aangekomen blijkt dat de brug over de Douro toch alleen van boven af is te benaderen. Onze reisleider ( Cees ) had gelukkig een goede oplossing. Een lift. Na bezoek aan het porthuis Vasconcellos met de metro weer naar de haven en de beentjes omhoog. Cees en Ann willen “het logboek bijwerken”, maar volgens ons was dat al gebeurd. Er werd dus niet getukt.

DSC_0335.jpgDSC05230.JPGDSC_0246.jpgDSC_0269.jpgDSC_0270.jpgDSC_0289.jpgDSC_0294.jpgDSC_0318.jpgDSC_0323.jpgDSC05282.JPGDSC05286.JPGDSC_0347.jpg

Reacties

 1. Babs schreef:

  Beste Cees en Anneke,
  Wij zijn zeer jaloers op jullie reis. Genieten geblazen. Ook het weer ziet er stukken beter uit. Hier heel veel regen en storm. Er is al in een week meer gevallen dan gemiddeld de hele maand. Iedere avond voor het eten ( warm ) nemen wij een portje. We weten nu waar dit zo ongeveer vandaan komt. Nog iets van het zeilmeisje Laura gemerkt? Die is afgelopen zaterdag inmiddels vertrokken vanuit Gibraltar. Maar dat is zeker nog een paar haventjes door, denken wij.
  Groeten vanuit Schipluiden
  Babs en Piet

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Babs en Piet,

   Het is nu elke dag stralend weer,dus inderdaad genieten. De stad Porto is echt een aanrader om een keer te bezoeken. Cees heeft daar een heerlijke vintage port gekocht.

 2. Anneloes schreef:

  jullie zijn wel heel erg bruin!

 3. Monique schreef:

  Ha Cees en Ann,

  We zijn bijna in Porto. We reizen net de andere kant op. Begonnen in Faro en op reis naar Porto. Waar zijn jullie op dit moment?

  Het is wel very hot in Portugal maar misschien valt dat reuze mee als je op zee zit. Onze “roomblankheid” hebben we helaas al in moeten leveren.

  Veel groeten, Peter en Monique

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Peter en Monique,

   We liggen op dit moment in Nazare en vertrekken morgen waarschijnlijk naar Peniche en daarna naar Cascais vlak bij Lissabon.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin