Klaverjassen, het stadje Vilagarcia en moscas

Het voor anker gaan op zich is leuk maar als je door de harde wind niet naar de kant kunt ook wel saai. Sommige vinden dat heerlijk rustig maar ik heb daar toch een ander idee over. De Happy Bird ligt hier ook voor anker en komen ‘s middags langs met hun bijbootje of we zin hebben om te klaverjassen. Een kaartenspel hebben ze ook meegenomen. Service van de zaak. Uh ja, dat is lang geleden. Sinds de middelbare school niet meer gespeeld. Maar na de nodige aanwijzingen wordt het heel gezellig en pas tegen half negen gaan ze terug naar hun boot. Woensdag 4 augustus 2010 zeilen we naar de haven Vilagarcia. Omdat we op de boot nogal last hebben van vliegen, en de vliegenmepper niet echt helpt gaan we opzoek naar ander middelen. Andere boten klagen daar trouwens ook over, dus ligt het niet aan Ann haar schoonmaak kunsten. In de supermarkt vinden we een kleef band waar vliegen aan blijven kleven. Zoiets wat je vroeger op boerderijen zag. Nou het “tiras atrapamoscas” werkt uitstekend. Verder de stad verkent en we hebben onszelf getrakteerd op ‘Menu del Dia in de jachtclub. Dit is het menu van de dag voor 9 euro 80 per persoon. Een voor/hoofd/nagerecht met een fles wijn, een fles water, brood en een kopje koffie toe.

DSC_0646.jpgDSC_0595.jpgDSC_0614.jpgDSC_0641.jpgDSC_0643.jpgDSC_0645.jpg

Reacties

 1. Babs schreef:

  Het is wel genieten zeg. Behalve dan de last van de vliegen. Trouwens 2 vliegen aan de vliegenvanger valt mee of tegen. Zogenaamd 2 vliegen in een klap.
  Prachtige plaatjes weer. Hier vandaag lichte regen en weinig wind. Geen zeilweer dus. Het zomerfeest loopt naar het einde. Nog een dagje te gaan.
  Groeten uit ons dorpje,
  Piet en Babs

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Babs

   Al veel meer vliegen gevangen hoor. Voor de zomerfeesten wel bale dat het weer niet je van het is. Meestal zijn jullie die week weg maar nu dus niet.

 2. Leon schreef:

  Hey, zomerfeesten zijn erg leuk. Het gaat goed op de Holierhoek, we hebben nog niet elkaars koppen ingeslagen. Heb je een nieuwe leesbril Pa?

  • Cees en Anneke schreef:

   Leon,

   Fijn dat het goed gaat. Ja het leven met je broer en zus is anders dan in Utrecht maar het is maar voor een weekje. Pa heeft wat brilletjes gekocht bij de Hema maar ze ook alweer gesloopt.Nu lijmt tie ze telkens weer. Erg handig.

 3. edwin & viola schreef:

  Mooi andere geluiden van “ver weg” te lezen terwijl hier in ons dorp idd volop de Zomerfeesten draaien. Nog een zaterdag avond en de slotmiddag en dan is het weer klaar (althans voor de bezoekers wij moeten nog opruimen). Loes zie ik vaak party-en op terrein dus hellemaal goed. Nu is het weer goed K maar buienradar geeft voor vanavond een positief geluid af. Veel plezier on tour wij maken er vanavond nog ff een vette show van. Edwin

  • Cees en Anneke schreef:

   ha Edwin en Viola,

   Leon en Niels zijn ook van de partij hoor. Je zal wel weer gesloopt zijn na zo’n negen dagen regelen en feest vieren.Geniet er nog even van.

 4. Marjan schreef:

  Ik begrijp dat jullie de klaverjaswisselduif al gezien hebben. Nu jullie ook kanshebbers zijn, hebben we meteen afgesproken met Titia en Jan en een flinke pot geklaverjast. Oefening baart kunst is tenslotte het motto. Ja, de messen worden geslepen…. Dat wordt wat als jullie weer terug zijn….

 5. Niels schreef:

  Wij hebben ook volop geklaverjast tijdens onze roadtrip. Er zitten weer mooie foto’s bij! Ik verwacht ook weer wat filmpjes binnekort.

  • Marjan schreef:

   Dus de speelkaarten gaan mee naar St. Julien… Als we daar nog tijd voor hebben, want we moeten ook nog poolen, boulen, tafeltennissen, tennissen, tafelvoetballen, zwemmen, chillen, slapen, eten, drinken, autorijden en fietsen.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin