Het stadje Muros en Ria de Arousa

We liggen alweer vijf dagen in de haven van Portosin dus het wordt tijd voor nieuwe avonturen. We varen naar een ankerplaats vlak bij Muros. Een leuk stadje met goed bewaard gebleven Galicische architectuur met mooie stenen bogen. Via het strand en de rotsen lopen we bij laag water terug naar het bijbootje. Weer eens wat anders als over de weg. Cees is weer helemaal het binkie want hij heeft een zwembroek en zowaar slippers gekocht. Als we zeilen hangt het bijbootje aan de davids. Als we voor anker liggen ligt het bijbootje in het water achter de boot aan een lijn. Na het afwassen ziet Cees ineens een vin en een propellertje boven het water uitsteken bij het Beautje. Foute boel. Door de harde wind is het bootje ondersteboven gewaaid en het motortje ligt nu ook in het zoute water te dobberen. Geen goede zaak. Zo snel mogelijk het bootje omgedraaid.  De kap van de motor, bougie eruit, en de cilinder leeg laten lopen met zeewater. Maaaaaar na wat prutsen en proberen lukt het Cees de boel weer aan de praat te krijgen. Gelukkig maar.  Later die avond een kijkje genomen op de ”Salon” van Marleen en Frits, een catamaran die ze zelf hebben gebouwd. Maandag 2 augustus 2010 zeilen we naar Ria de Arousa en gaan voor anker aan het einde van de Ria vlak bij de brug, met de romantische naam: “Playa de Riba do Mar”.

IMG_1019.jpgIMG_1027.jpgIMG_1029.jpgIMG_1037.jpgIMG_1040.jpgIMG_1055.jpg

Reacties

 1. Sophie schreef:

  Hallo juf Anneke,

  Wanneer kom je weer terug, want ik mis je erg. Wel een leuke reis die jullie maken en mooie foto’s.
  Over 1,5 week moet ik weer naar school. Ik heb er alweer zin in!
  In de vakantie heb ik wel allemaal leuke dingen gedaan, maar ik ben nog niet echt op vakantie geweest. Dat doen we in oktober pas, maar dan wel naar Amerika. Ik ben al de nachtjes aan het aftellen.
  Geniet nog lekker van je reis!

  Groetjes,
  Sophie

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Sophie,

   Juf Marjo is alweer op school geweest om de klas in te richten en gezellig te maken. Het duurt nog wel een tijdje voor dat ik weer op school kom hoor. Maar je kunt me altijd even zien op de website. Nog maar eventjes en de zomervakantie is weer voorbij.

 2. Leon schreef:

  Hola,

  como estas?
  Hier alles prima, vanavond weer voor 5 daagjes op de Holierhoek.

  Hippe slippers!

  De feestavonden van de zomerfeesten barsten los vanavond. Outfits zijn geregeld.

  Saludo

 3. Sandra schreef:

  Ha Cees & Annn,

  Zo weer even achter de pc om de websites te bekijken van onze twee collega’s: Ada en Ann. Als ik de site bekijk van jullie allebei, heb ik maar een saai en gewoon leventje.

  Ann, wat een prachtige plaatjes heb je toch gemaakt. Mooi hoor! Cees en jij zien en beleven veel. Daarbij komt dat alles niet altijd vanzelf gaat en dat geeft spannende momenten! Wat boffen jullie toch dat jullie dit allemaal mogen/kunnen meemaken! Leuk hoor!
  Al met al gaat de reis toch voortvarend want jullie zitten inmiddels al in Spanje!

  Goede reis en dikke groeten,
  Sannn

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin