Combarro en Pontevedra

De haven van Combarro is super modern maar bij het zien van het oude gedeelte van Combarro lijkt het net of je in de middeleeuwen bent beland qua architectuur. Een pittoresk dorpje. Een zeer oud straatje waar je veel restaurantjes, souvenirs winkeltjes en drank /wijn proeverijen ziet. Galicische balkonnetjes en veel horreo’s. Dit zijn graan schuren op stenen palen zodat er geen ratten bij konden komen. Hierin werd graan, aardappelen en gedroogde vis en vlees bewaard. Je ziet ook overal stenen palen waarop aan de ene kant christus is afgebeeld en aan de andere kant de maagd Maria. Zo werden de heksen vanuit het bos tegengehouden / verjaagd. Laat in de avond ook nog beland op een folklore festival. Uit allerlei delen van Spanje treden groepen op met muzikanten, zangers en volksdansers Een soort klompendans maar dan op z’n Spaans. We liggen in een haven en dan verwacht je dat internet het doet. Niet dus. Hij heeft het een uurtje gedaan en daarna niet meer. De volgende dag weet Cees na heel veel geduld en proberen in de router te komen en dan is het internet zo gefixed. Pontevedra ligt aan het einde van de ria tussen groene heuvels. Met de bus zijn we er naar toe gegaan en ook hier is het genieten in het oude gedeelte van de stad. 15 augustus is de dag van Galicia en gisteren was er  in Pontevedra en in heel Galicia groot feest en vuurwerk waar we van mee konden genieten op onze boot. Vandaag maandag 16 augustus waren ze op een groot plein  met opruim werkzaamheden bezig.

DSC_0955.jpgDSC_0957.jpgDSC_0972.jpgDSC_0976.jpgIMG_1086.jpgIMG_1099.jpgDSC_0999.jpgDSC_1026.jpgDSC_1035.jpg

Reacties

 1. Leon schreef:

  Cees aan het folklore dansen. Briljant!

 2. Marjan schreef:

  Waaattttt????? Zie ik het goed? Cees op de dansvloer en hij kijkt er ook nog blij bij. Het moet niet veel gekker worden…
  Ann, ik zou deze foto goed bewaren. Volgens mij is het een zeldzaam exemplaar.
  xxxx

 3. frank schreef:

  Hola Cees en Anneke, hoe is het daar?? nog steeds volop onderwegen een beetje aan het genieten hier en daar, Combarro lijkt me wel een plaatsje om een leuk huisje te kopen met een moderne jachthaven ervoor. Ik heb enkele fotos bekeken op google earth en het lijkt me zo’n dorpje met een vismarkt middn in het dorp om met een fiatje 500 of scooter dagen te kunnen vertoeven.
  Ja we houden de trip goed in de gaten want ooit ga ik het ook doen!!!
  Gr Frank & Ineke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin